Pressemelding -

Gitte Brunstad i finalen i karate-VM

Gitte Brunstad kjempet seg onsdag kveld helt frem til finalen i karate-VM etter å ha imponert stort. Lørdag har hun muligheten til å bli verdensmester i klassen kvinner -68 kilo.

Gitte Brunstad fra Mizuchi karateklubb i Bærum er klar for finalen i karate-VM. Mesterskapet avholdes i Bremen, Tyskland og det deltar hele 976 utøvere fra 116 nasjoner i mesterskapet. Det er med andre ord en stor prestasjon å være i finalen

- Det deltar hele 49 utøvere i klassen til Gitte Brunstad, så dette er en kjempeprestasjon, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.

Brunstad møter Alizee Agier fra Frankrike i finalen på lørdag klokken 17:10. Kampen sendes på TV i Europa og Norges Kampsportforbund jobber med å få den overført på nett. Den franske jenta er en tøff fighter med mange sterke plasseringer i år, så Brunstad får hard konkurranse. Hun har likevel muligheter til å ta gullet etter å ha vist styrke og vunnet sine fire innledende kamper. Landslagsutøveren trener hardt og følges opp av den mestvinnende karateutøver i verden, landslagstrener Wayne Otto.

Blir historisk
Norge har ikke vunnet VM-gull siden 1990, da Stein Rønning vant i Mexico City. Det vil med andre ord bli en stor bragd hvis 23-åringen fra Åros i Røyken tar gullet. Brunstad 23-åringen er allerede sikret VM-sølv med onsdagens prestasjoner.

Dette blir uansett en historisk prestasjon ettersom Norge har ikke vunnet medalje i VM for seniorer siden Jørn Ove Hansen vant VM-sølv i Granada i 1992. Den gangen tapte han finalen mot Wayne Otto fra England, som nå er landslagstrener for det norske landslaget.

Kjempet godt
Brunstad møtte Telma Frimannsdottir fra Island i første kamp, og vant kampen 3-0. I neste kamp møtte hun Lucie Veihova fra Tsjekkoslovakia og vant også denne kampen 2-0. I kvartfinalen møtte hun Ayse Abat fra Finland og gikk seirende fra kampen med resultatet 5-1. I semifinalen var motstanderen den tøffe Merve Coban fra Tyrkia, men Brunstad var tøffere og vant til slutt 4-1.

Maria B. Roll fra Mizuchi karate klubb skal konkurrere på torsdag klokken 09:00, i klassen kvinner -61 kilo. Hun skal møte Ecuador i sin første kamp. Bettina Alstadsæther skal også konkurrere på torsdag og møter Frankrike i sin første kamp i klassen kvinner -55 kilo, klokken 10:00. På fredag skal jentene gå lagkamp og møter Peru i første runde.

Emner

• Fritid

Kategorier

• norges kampsportforbund
  • karate
  • kampsport

Norges Kampsportforbund (NKF) er det tiende største særforbundet under Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Forbundet er lokalisert på Ullevål stadion i Oslo. NKF organiserer over 20 kampidretter, hvorav karate, taekwondo, jujutsu, wushu og kendo er de fremste konkurranseidrettene.