Pressemelding -

Gulljentene i karate

Norge stilte med fire jenter i det åpne svenske mesterskapet i karate som ble arrangert i Baltiska hallen i Malmø i helgen og alle kom hjem med medalje.

Norges Kampsportforbund har tatt ut tre jenter til karate EM som arrangeres i Finland i mai og sendte EM-jentene pluss en jente til på det åpne svenske mesterskapet, som oppkjøring til EM.

EM-jentene som består av Maria Bruzell Roll og Gitte Helene Brunstad fra Mizuchi Karateklubb, og Bettina Alstadsæther fra Stavanger karateklubb  vant gull i lagkamp. Finland vant sølv, mens
England kom på tredjeplass.

I de individuelle klassene vant Bettina Alstadsæther gull i klassen kvinner – 55 kilo. Gulsen Gøkdemir fra Tyskland vant sølv, mens Nikki Stockham fra England og Sila Gencer fra Tyskland vant bronsemedaljer.

Gitte Brunstad vant gull i klassen kvinner -68 kilo, mens Telma Rut Frimansdottir fra Island vant sølv. Lisa Rasmusson og Emma Topalovic fra Sverige vant bronsemedalje.

Maria Bruzell Roll kjempet seg helt frem bronsefinalen, men tapte dessverre mot Finland i klassen kvinner -61 kilo.

Lotte Andersen fra Stavanger karateklubb som er ikke er på EM-laget vant bronse i klassen kvinner pluss 68 kilo.

- Dette var en bra oppkjøring med tanke på EM i mai, sier landslagstrener Wayne Otto og det er spesielt deilig å vinne over England siden jeg har vært landslagstrener for England tidligere.

Lørdag 29. mars skal gulljentene delta i tidenes største karate NM som arrangeres i Haukelandshallen i Bergen med hele  645 utøvere fra 137 klubber. Alt ligger til rette for at det kommer til å bli et spennende mesterskap. For det første er kamp om den prestisjefylte kongepokalen og for det andre er NM et uttaksstevne for nordisk mesterskap i Riga i april.  Les mer om NM HER

Emner

• Fritid

• norges kampsportforbund
  • karate

Norges Kampsportforbund (NKF) er det tiende største særforbundet under Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Forbundet er lokalisert på Ullevål stadion i Oslo. NKF organiserer over 20 kampidretter, hvorav karate, taekwondo, jujutsu, wushu og kendo er de fremste konkurranseidrettene.