Pressemelding -

Historisk Wushu-bragd

Kim Gibson (23) fra Mudo Torshov i Oslo som i fjor vant kongepokalen i wushu vant i dag bronse i det tradisjonelle Wushu VM som arrangeres i Shiyan ved Wudang-fjellene i Kina. Det deltok hele 2200 utøvere fra 83 nasjoner i mesterskapet som er regnet å være det største i verden innen tradisjonell kampsport. Med poengsummen 8,59 sikret Kim Gibson seg bronsemedaljen i klassen ”Shaolin” herrer 18-40 år. Kina fikk 9,25 og vant klassen.

Internasjonalt er Wushu en stor idrett, men den er liten i Norge og med tanke på hvilke ressurser Norge har i forhold til nasjoner man konkurrerer mot internasjonalt er dette en kjempeprestasjon, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund. Dette er første gang at Norge har vunnet en medalje i et offisielt wushu mesterskap. Sportssjefen i Norges Kampsportforbund håper at medaljen til Gibson får mange til å delta i NM i Wushu som arrangeres i Oslo 13. november.

I de siste femti årene har Wushu fått stor utbredelse også som konkurranseidrett, og i 2002 ble International Wushu Federation (IWuF - International Wushu Federation er verdensforbundet som organiserer konkurranse-wushu.WuF er godkjent av IOC og har 139 medlemsland. Hollywood-stjernen og kampsport-utøveren Jackie Chan sa under åpningen av mesterskapet hvor det deltok 40.000 personer at han er stolt over å ha sett at det kommer utøvere hele verden komme for å lære kampsport i Kina og at han håper at sporten etter hvert kommer på OL-programmet.

• norges kampsportforbund
  • wushu

Norges Kampsportforbund (NKF) er det tiende største særforbundet under Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Forbundet er lokalisert på Ullevål stadion i Oslo. NKF organiserer over 20 kampidretter, hvorav karate, taekwondo, jujutsu og wushu er de fremste konkurranseidrettene.