Pressemelding -

Jørgen Gundersen viste styrke i triatlon World Cup i Huelva, Spania i dag

Kristian Blummenfelt har allerede etablert seg i verdenstoppen i triatlon, og endte på tredje plass i verdensserien denne sesongen. Gustav Iden vant World Cup konkurransen i Karlovy Vary, Tsjekkia tidligere i september. I dag viste Jørgen Gundersen (22), at det unge norske landslaget har flere ben å stå på.

Gundersen var raskest i vannet i Spania i dag, og svømte så tøft at det ble god strekk i feltet på den 1500 m lange svømmetraseen. Dermed kunne han være med på å etablere tetfeltet på sykkel uten å bruke altfor mye krefter. I løpet av sykkeletappen klarte tetgruppen å bygge et forsprang på 45 sekunder til neste gruppe, hvor forhåndsfavoritten Vincente Hernandez fra Spania lå. Tetfeltet besto av 11 menn, og Gundersen hadde gjort alt riktig på svøm og sykkel for et sterkt resultat.

Normalt er han en god løper og halvveis ut på løpeetappen lå han og knivet om en fjerde eller femte plass. Magekramper gjorde at han tapte en del plasseringer mot slutten og ble til slutt nummer 13, drøyt 2 minutter bak vinnende Justus Nieschlag fra Tyskland. «Jeg er godt fornøyd med løpet siden jeg var nær en topp-5 plassering, selv om jeg er litt skuffet over at jeg ikke klarte holde tempoet oppe på løpinga», fortalte han etter løpet. Tidligere i sommer ble Gundersen norsk mester på samme distanse.

Enda en solid norsk prestasjon kom fra Casper Stornes (20), som ble nummer 15. Han lå i det store feltet bak Gundersen på sykkel etter en grei svømmeetappe. Han var en av fem utøvere i dette feltet som sørget for å holde tempoet noenlunde oppe. Han løp den 10 km lange løpetappen på drøyt 33 minutter. «Ut på løp var jeg helt kokt pga. varmen, men kom meg etter 5 km. Jeg er greit fornøyd med en 15. plass selv om jeg hadde håpet på litt bedre løpebein i dag», sa Stornes etter løpet.

De to andre nordmennene som deltok, Endre Espedal (19) og Morten Hansen (22), svømte litt for svakt til å komme med de sterkeste utøverne på sykkel. De hadde dermed ikke mulighet til å konkurrere om gode plasseringer i dag. Den yngste av dem, Endre Espedal, er fortsatt junior og ikke vant til å konkurrere på dette nivået. Etter løpet sa han: «Jeg er sulten som en ulv etter å jakte på gode plasseringer nestes sesong, og er klar til å ta de stegene som trengs før jeg går inn i seniorkarrieren».

Totalt sett bekreftet nordmennene at Norge er i ferd med å etablere et sterkt lag på herresiden i triatlon. Triatlon er en olympisk idrett prioritert av Olympiatoppen. Norges landslag har blitt lagt merke til, særlig denne sesongen, med mange sterke plasseringer.

Emner

• Andre sporter

Norges Triatlonforbund organiserer idrettsgrener som kombinerer svømming, sykling og/eller løp. I dag har det norske forbundet 180 medlemsklubber med tilsammen 10 000 medlemmer.