Gå videre til innhold

Pressemelding -

Norsk Tipping advarer om svindelforsøk

Vi har avdekket at en svindler forsøker å skaffe seg penger ved å utgi seg for å være direktør i Norsk Tipping. Vedkommende bruker en falsk Facebook-profil for å komme i kontakt med uskyldige ofre.

Norsk Tipping advarer mot å svare på disse henvendelsene. Ingen vinnere i Norsk Tipping må betale gebyrer eller andre avgifter for å motta berettiget premie.

Norsk Tipping har avdekket at det er opprettet flere Facebook-kontoer i adm. dir. Torbjørn Almlids navn. Kontoene inneholder bilder av Almlid og logoer av noen av Norsk Tippings produkter. Norsk Tipping har varslet Facebook, som tar saken på største alvor. Facebook har allerede slettet noen av kontoene.

Siden svindleren fortsatt ikke er identifisert, er det sannsynlig at det kan dukke om flere slike falske kontoer, og vi ber publikum være oppmerksomme.

Slik går svindleren frem

Fra den falske kontoen går det ut meldinger om premier til enkeltpersoner, og mottakerne blir bedt om å betale et gebyr til en gitt konto. Norsk Tipping krever aldri gebyr eller avgifter for utbetaling av premier. Så langt har de falske kontoene inneholdt en skrivefeil i Torbjørn Almlids navn – det mangler en «r» i ToRbjørn, men bildet som benyttes er ekte.

Norsk Tipping politianmelder alle slike forsøk på svindel. Vi ser svært alvorlige på at noen misbruker Norsk Tippings merkevarer og en av våre ansatte i den hensikt å svindle til seg penger. Vi anmoder personer som blir forsøkt svindlet, om å melde i fra til vårt Kundeservice, sier sikkerhetssjef Trond Laupstad i Norsk Tipping.

(kundeservice@norsk-tipping.no eller til tlf. 07770)


Norsk Tipping er et statlig aksjeselskap med enerett på en rekke pengespill på det norske markedet. Vårt samfunnsoppdrag er å tilby attraktive pengespill som ikke skaper sosiale problemer. Overskuddet går til samfunnsnyttige formål.  

Kjente spill som Lotto, Oddsen, Flax og KongKasino skaper spenning og moro i hverdagen til tusenvis av nordmenn, enten drømmen er å bli rik eller bare å krydre fotballkampen med en beskjeden innsats på favorittlaget. Om lag 1,8 millioner nordmenn deltar i selskapets pengespill.

Siden 1948 har Norsk Tipping bidratt med over 110 milliarder kroner (prisjustert) til samfunnsnyttige formål. 

Vi gir drømmen en sjanse! 

Kontakter

Roar Jødahl

Roar Jødahl

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver og pressekontakt Generelle spørsmål. 97 07 14 04

Vi gir drømmen en sjanse!

Norsk Tipping er et statlig aksjeselskap underlagt Kulturdepartementet. Selskapet har enerett på en rekke pengespill i Norge.
Hovedoppgaven Stortinget har gitt Norsk Tipping er å kanalisere nordmenns spillelyst inn mot et offentlig kontrollert spilltilbud og forebygge problemer som kan følge av pengespill. Overskuddet som skapes går til samfunnsnyttige formål.

Spillene skaper spenning og moro i hverdagen til tusenvis av nordmenn, enten drømmen er å bli rik eller bare å krydre fotballkampen med en beskjeden innsats på favorittlaget.
Hvert år kommer spillemidlene norsk idrett, kultur og frivillige, humanitære organisasjoner over hele landet til gode.
Siden 1948 har Norsk Tipping bidratt med cirka 200 milliarder kroner (prisjustert) til gode formål – til glede for befolkningen over hele landet. I 2022 gikk nesten 6,6 milliarder kroner fra Norsk Tipping til samfunnsnyttige formål.
Norsk Tipping holder til på Hamar og har cirka 440 ansatte.

Norsk Tipping
Måsåbekkvegen 20
2315 Hamar
Norway