Pressemelding -

Lag Valentinsfrokost til en du er glad i

På lørdag er det Valentinsdagen, og du har en spesielt god anledning til å gjøre frokostmåltidet til en hyggelig opplevelse for den du er glad i. – Valentinsdagen trenger ikke bety flotte gaver eller storslåtte middager. Gjør det enkelt, og si det med en god frokost, anbefaler Camilla Andersen, ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

Valentinsdagen er en dag mange ønsker å vise sin kjærlighet til den de er glad i. I stedet for å stresse over hva du skal kjøpe og hvor du skal ta med din kjære ut på middag, hva med å gjøre det lille ekstra ut av frokosten?

– Oftest er det mer tid og opplevelser sammen som kommer høyt på listen over hva forholdet trenger i en hektisk hverdag. Siden de færreste rekker å sette seg ned med frokost sammen i det daglige, er Valentinsdagen en god anledning til å dele en hyggelig frokostopplevelse med sin kjære, råder Camilla i Melk.no.

Med en smakfull frokost gir du også din utkårede en god start på dagen.

– Det er sunt å starte dagen med en god frokost. Frokostspising gjør det lettere å komme opp i anbefalt mengde av de næringsstoffene kroppen trenger påfyll av hver dag, og forskning viser at frokostspisere har bedre kvalitet på hele kostholdet sitt og spiser sunnere enn frokostskulkere, forteller ernæringsrådgiver Camilla.

For å gjøre frokosten til en ekstra opplevelse på Valentinsdagen har Camilla i Melk.no plukket ut tre oppskrifter som hun anbefaler for anledningen.

– Sørger du for at alle ingrediensene er i hus dagen før er dette tre enkle og raske oppskrifter som ikke krever så lang innsats på kjøkkenet. Dersom du vil kan du også lage ferdig røren til crêpes dagen i forveien, avslutter hun.

Crêpes med spekeskinke og ost

2 porsjoner

1,5 dl hvetemel

1 krm salt

3 dl melk

2 egg

smør

spekeskinke

vellagret ost

jordbær

ristede pinjekjerner

ruccola

honning

Slik gjør du:

Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen melk, egg og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.

Dekk til røren og la den stå og svelle i ca 30 minutter.

Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Stek pannekakene gyldne.

Fyll pannekakene med ost og spekeskinke. Pynt med jordbær, ruccola, pinjekjerner og honning.


Müsli med vaniljeyoghurt

2 porsjoner

ca ½ dl bringebærsyltetøy

ca 2 dl vaniljeyoghurt

ca ½ dl müsli

friske bringebær og blåbær


Slik gjør du:

Legg et tynt lag med syltetøy i bunnen av skålen. Tilsett ca 1 dl yoghurt. Strø over müsli og pynt med bringebær og blåbær


Smoothie med jordbær

2 porsjoner

3 dl syrnet melk med jordbær

3 dl jordbæryoghurt

2 dl dypfryst jordbær

1 banan


Slik gjør du:

Hell syrnet melk og yoghurt i en blender/foodprosessor.

Tilsett dypfryste jordbær og banan. Kjør blandingen i ca 40 sekunder, eller til alt er blandet og blitt en «smooth» drikk.

Emner

  • Mat, drikke

Kategorier

  • frokost
  • valentinsdag
  • meieriprodukter
  • oppskrifter
  • helse
  • melk

Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Kontakter

Ane Køber Guldvik

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 41506828

Terese Glemminge Arnesen

Pressekontakt Ernærings- og kommunikasjonsrådgiver 951 951 29

Ida Berg Hauge

Pressekontakt Daglig leder 915 78 410