Pressemelding -

​Pensjonistene klar til landsmøte


Pensjonistforbundets 30. landsmøte arrangeres fra 4. til 7. juni på Storefjell Resort hotell på Gol. Og mens regjeringen takket nei til å gjeste landsmøtet, har både KrF, SV og Ap samt LO-lederen varslet sin ankomst.

Pensjonistene har bak seg fire år med tap av kjøpekraft. Krav om forhandlingsrett og behovet for endringer i regulering av pensjon blir sentrale tema, og som det er forventet at gjestene fra de politiske partiene vil berøre, i sine taler til landsmøtet.

Mandag er det LO-leder Hans-Christian Gabrielsen som kommer til landsmøte. Tirsdag morgen er det KrF-leder Knut Arild Hareide og onsdag kommer både SV-leder Audun Lysbakken og Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Trygdeoppgjøret

Ett sentralt tema i år er regulering av pensjon. I forslagene som landsmøtet skal ta stilling til er krav om forhandlingsrett, fjerning av underregulering av alderspensjon samt at minstepensjonen for enslige må heves over EUs fattigdomsgrense.

Kamp mot aldersgrenser

Pensjonistforbundet varsler kamp mot aldersgrenser og aldersdiskriminering i forslag til nytt handlingsprogram. Vilkårlige aldersgrenser finnes på alt fra kommunale helsetjenester til meddommere. Mange aldersgrenser er satt der, ofte uten saklig begrunnelse, og oppleves diskriminerende. I forslag til nytt handlingsprogram foreslår Pensjonistforbundet at aldersgrenser som ikke er saklig begrunnet fjernes og erstattes med individuell vurdering av egnethet i forhold til oppgaven.

Følg landsmøte på nett

Landsmøtet i Pensjonistforbundet sendes via vår Facebook-side www.facebook.com/pensjonistforbundet

Related links

Emner

  • Borgerinnflytelse

Kategorier

  • aldersdiskriminering
  • politikk
  • kandsmøte
  • trygdeoppgjøret

Pensjonistforbundet er landets største organisasjon for pensjonister og uføretrygdede med 230 000 medlemmer. Hovedsaker er forhandlingsrett for pensjon og trygghet i alderdommen. Jan Davidsen er forbundsleder.

Kontakter

Bjørg Karin B. Buttedahl

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Kommunikasjon 99445529

Jan Davidsen

Pressekontakt Forbundsleder Politisk leder av forbundet 901 38 926

Arne Halaas

Pressekontakt Generalsekretær Administrativ leder