Pressemelding -

​Trygdeoppgjøret 2017

Mandag 15. og tirsdag 16. mai pågår trygdeoppgjøret mellom staten, ved Arbeids- og sosialdepartementet og pensjonistorganisasjoner, organisasjoner for funksjonshemmede og arbeidstakerorganisasjoner. Oppgjøret kan for tredje år på rad ende med tap av kjøpekraft for alderspensjonister.

Pensjonistforbundet, SAKO-organisasjonene og SAFO leverer felles krav. Vi er prinsipielt motstandere av at løpende pensjon reguleres lavere enn lønnsveksten. Det er vårt primære krav at pensjon skal reguleres om lag på linje med lønnsvekst. Organisasjonene krever at reguleringsmekanismen endres i tråd med dette og at forhandlingsrett i de årlige trygdeoppgjørene blir gjeninnført.

Organisasjonene krever, med bakgrunn i reguleringsforskriftens bestemmelser om «særlige forhold» at det anslaget som ble lagt til grunn for lønnsveksten i 2016 i trygdedrøftingene i fjor (2,4 pst) blir stående i årets trygdedrøftinger, slik at det ikke foretas etterregulering for lønnsveksten i 2016.

Intensjonene i pensjonsreformen var at løpende pensjon skulle reguleres med et gjennomsnitt av lønns- og prisvekst. Dette skulle sikres på en slik måte at antatt lønnsvekst skulle fratrekkes en fast faktor på 0,75 prosent. Problemet med et slikt fratrekk kommer for dagen de år reallønnsveksten er lav. Organisasjonene forventer at Regjeringen i det minste følger opp Stortingets vedtak om regulering av løpende pensjon med gjennomsnitt av lønns- og prisvekst.

Møtene om trygdeoppgjøret: Mandag 15. mai fra klokken 10 til 11. Tirsdag 16. mai fra klokken 12.30 til 13.30. 

Dette er SAKO-organisasjonene: Telepensjonistenes landsforbund, Postens Pensjonistforbund, Jernbanepensjonistenes forbund, Politiets Pensjonistforbund, Statens Vegvesens Pensjonistforbund, LO-stat, Fagforbundet.

Dette er SAFO-organisasjonene: Handikapforbundet, Norsk forbund for utviklingshemmede og Foreningen Norges Døvblinde.

Dette er Pensjonistforbundet: Norges største forening for alderspensjonister og uføretrygde. Partipolitisk nøytral organisasjon med 230 000 medlemmer.

Trygdemeldingen, slik vi ser det

Emner

  • Lønn, pensjon

Pensjonistforbundet er landets største organisasjon for pensjonister og uføretrygdede med 230 000 medlemmer. Hovedsaker er forhandlingsrett for pensjon og trygghet i alderdommen. Jan Davidsen er forbundsleder.

Kontakter

Bjørg Karin B. Buttedahl

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Kommunikasjon 99445529

Jan Davidsen

Pressekontakt Forbundsleder Politisk leder av forbundet 901 38 926

Arne Halaas

Pressekontakt Generalsekretær Administrativ leder