Pressemelding -

Fem år for sikker russetid

Ildsjelene i Personskadeforbundet LTN Harstad og omegn lokallag har lagt ned utallige timer for at russen skal ha en trygg russefeiring. I år er det fem år siden den viktige markeringen først fant sted, og i følge Anne Strandbakk fra lokallaget blir temaet aldri uaktuelt.

Anne Strandbakk tok initiativ til markeringen fordi hun så hvor sårbar ungdommene er i russetiden, og hun ønsker at de skal se dette selv slik at de tar klokere valg. Nå er det fem år siden første gang vi arrangerte dette, og dessverre blir ikke temaet mindre aktuelt, sier Anne engasjert. Vi vil nå fram til russen nettopp nå når de går inn i vårens feiringer, og før de starter sommeren med ferskt sertifikat.

Personskadeforbundet LTN samarbeider med Brann- og redningsetaten og politiet. Arrangementet starter med en kortesje gjennom Harstad sentrum, der de bærer kors for de som har omkommet i trafikken de ti siste årene. Etter kortesjen samles de i Scandic Nordic Hall, der presten holder en minnestund for de omkomne. Personskadeforbundet LTN ønsker at russen selv skal føle et eierskap til arrangementet, og det er russepresidentene som leder seansen, samt musikkinnslag ved musikklinja ved Heggen videregående skole.

Vi vil gi russen noe å tenke på før de går inn i feiringa, det er faktisk alles ansvar å holde hverandre trygge, avslutter Anne Strandbakk.

Emner

  • Helse, sykepleie, legemiddel

Kategorier

  • trafikk
  • russ

Om Personskadeforbundet LTN

Personskadeforbundet LTN er en organisasjon for alle som har fått livet endret på grunn av skade. Å bli skadet setter deg i en situasjon ingen kan forberede seg på. Plutselig er ord som rehabilitering, nav og erstatning er en del av dagligtalen, og man skal forholde seg til mye nytt både som enkeltmenneske men også som pårørende. Våre medlemmer har vært der før, og vi vet hvordan systemet virker.

Kontakter

Ingeborg Dahl-Hilstad

Pressekontakt Generalsekretær Daglige driften av sekretariatet, og for at landsmøtets og landsstyrets vedtak følges. 22 35 71 00