Pressemelding -

Philips inngår samarbeid med NUDA om å styrke engasjementet for bærekraftig byutvikling

Sammen skal Philips og NUDA styrke den bærekraftige utviklingen i større byer gjennom å fokusere på urban design og byplanlegging. NUDA representerer urbane designere i hele Norden, mens Philips er markedsledende innen belysningsløsninger. Utgangspunktet for samarbeidet er mer effektivt energiforbruk og bedring av innbyggernes helse og velvære.

Philips og NUDA har et felles mål om å utvikle byer i Norden gjennom intelligente, bærekraftige designløsninger som er innovative og forbedrer byrommet. Med samarbeidet ønsker Philips å fremheve betydningen av intelligent lysdesign i urbane strøk.

- En av kjernekompetansene til Philips er å utvikle meningsfylte belysningsløsninger som kan forbedre innbyggernes velvære i større byer. En av våre ambisjoner i år er å etablere samarbeid med organisasjoner som setter dagsorden innen byutvikling og urban design. Vi mener NUDA er den perfekte partner. NUDA utfyller vår kompetanse og kunnskap, og sammen kan vi styrke arbeidet med å fremme bærekraftig utvikling i de større byene, sier Berthold Velthuis, markedsdirektør i Philips Lighting i Norden.

Store planer for 2011

Philips er en naturlig partner for NUDA, siden lys er ett av de viktigste verktøyene i utformingen og utviklingen av byrommet.

- Byutvikling og belysningsdesign får ikke den oppmerksomheten som det burde hatt. Når politikere diskuterer bærekraftighet glemmer de ofte hvor viktig utformingen av byrommet er for energibruk og hvordan vi innbyggere bruker byene. Potensialet for å bedre klimaet, sikkerheten og velvære gjennom intelligent urban design er stor, og belysning er en viktig del av dette bildet, sier Odd Arne Blindheim, styreleder i NUDA og administrerende direktør i Ability Consulting & Ability Investment & Venture.

Presidenten i NUDA, Håkon Iversen, legger til:
- For NUDA er samarbeidet med Philips en god måte å påvirke både en stor leverandør og markedet. Philips ubestridte rolle som den ledende leverandøren av belysningsløsninger på det globale markedet, samt selskapets miljøengasjement, passer godt med vårt mål om å levere kunnskap og kvalitet til våre kunder og medlemmer.

NUDA Organisasjonen ble etablert i 2005 med den hensikt å posisjonere urban design som en integrert del av byutviklingen i Norden. Fordelen med å integrere urban design er det sosiologiske aspektet ved infrastrukturen, som gjør at innbyggernes vaner og preferanser blir tatt i betraktning i utformingen. Andre aspekter er viktigheten av grønne og mer energieffektive løsninger.

Samarbeidet mellom Philips og NUDA vil resultere i flere konkrete tiltak i 2011. Philips vil støtte ”NUDA Design Award” på den årlige NUDA-konferansen, en pris som blir gitt til en anerkjent lysdesigner, innovatør eller arkitekt. I tillegg vil Philips og NUDA starte en belysningskonkurranse blant nordiske studenter. Her vil utvalgte studenter få muligheten til å utvikle belysningsdesign-konsepter i et profesjonelt miljø. Studenter spiller en viktig rolle i fremtidens belysningsdesign. Philips støtter denne utviklingen gjennom belysningskonkurransen og ved å fremme globale muligheter for talentfulle studenter.

_________________________________________________________________

Philips Profesjonell belysning

Energibesparende belysning

Philips bærekraft fokus

 

Emner

  • Design

Kategorier

  • belysning
  • nuda
  • byplanlegging
  • urban design
  • energieffektiv belysning
  • bærekraft

Om Royal Philips Electronics

Royal Philips Electronics fra Nederland (NYSE: PHG, AEX: PHI) er et allsidig selskap med en rekke ulike virksomhetsområder. Primært utvikler selskapet innovative helse- og velværeprodukter som bedrer menneskers livskvalitet. Som verdensledende innen helse, livsstil og belysning, kombinerer Philips teknologi og design og skaper på den måten menneskefokuserte løsninger basert på omfattende kundeinnsikt og et budskap om enkelhet – "sense and simplicity". Philips har hovedkvarter i Nederland og over 119 000 medarbeidere i mer enn 60 over hele verden. Med en omsetning på 25,4 milliarder euro i 2010 er selskapet markedsledende innen hjertebehandling, akuttbehandling og helseprodukter til hjemmebruk, energieffektive belysningsprodukter og nye anvendelsesområder for lys samt livsstilsprodukter for personlig pleie og komfort. Selskapet har en sterk lederposisjon innen flatskjermer, barberings- og pleieprodukter for menn, bærbare underholdningsløsninger og munnpleie.

Kontakter

Anne-Cathrine Tjørnehøj

Pressekontakt Press Contact for Lighting Philips Lighting Tel: +45 403 308 06

Anna Ekholm

Pressekontakt Sr Marketing Specialist Healthcare Nordic +46 708322109

Relatert innhold