Gå videre til innhold
STATUS 21.12
STATUS 21.12

Pressemelding -

Status for avfallsinnsamlingen i Oslo - 21.12.16

- Overgangen til ny leverandør for innsamling av husholdningsavfall i Oslo har dessverre vært mer krevende enn forventet. Utviklingen er imidlertid positiv og vi regner med å være i rute ved inngangen til 2017, sier direktør i Renovasjonsetaten Pål A. Sommernes.

Serviceerklæring
Innsamlingen av mat-, plast- og restavfall er nå tilnærmet i en normalsituasjon. Total mengde innsamlet avfall holder seg stabil på rundt 2500 tonn per uke. Dette er på samme nivå som før ny leverandør overtok avfallsinnsamlingen i Oslo.

- Vi er heldigvis nå i en situasjon hvor klager på manglende tømming av matavfall, plastemballasje og restavfall fra nå av skal føre til tømming påfølgende virkedag, sier Sommernes.

– I papirinnsamlingen har vi dessverre fortsatt en del klager som behandles fortløpende og så raskt som mulig. Innkjøringsperioden for papir, papp og kartong varer ut desember. Fra og med 2. januar skal klager på papirinnsamlingen føre til tømming i løpet av tre virkedager, fortsetter Sommernes.

Økte ressurser og beredskap ved jul og nyttår

  • Veireno AS vil kjøre med full bemanning mellom jul og nyttår. Innsamlingen skjer frem til kl. 14.00 på nyttårsaften. Veireno AS setter inn ekstra biler og mannskap fra og med uke 51 og til og med uke 1, for å sikre at alle rutene blir fullført og at klager blir behandlet raskt. Behovet for utvidet bruk av ekstraordinære tiltak utover dette vil vurderes av Renovasjonsetaten og Veireno AS i januar 2017.

- Renovasjonsetaten intensiverer kontrollen for å sikre at avfallet samles inn. Det settes også inn ekstra ressurser for tømming av glass og metallemballasje og innsamling av avfall ved returpunktene. Ved snøfall samarbeider vi med Bymiljøetaten for rask måking av gater og veier.

- Jeg vil nok en gang takke Oslos innbyggere for tålmodigheten dere har vist oss de siste månedene. Vi forventer som sagt å være i rute ved inngangen til 2017, avslutter Pål A. Sommernes.

Bevegelig helligdag
På grunn av helligdag mandag 26. desember, vil det bli endringer i tømmedager i romjulen. Abonnenter som normalt får hentet mat-, plast- og restavfall tre ganger per uke, får i romjulen hentet avfallet på tirsdag og fredag. Abonnenter med tømming én gang per uke får hentet avfallet senest dagen etter normal tømmedag.

Erstatning for utlegg
I tilfeller der innbyggere har hatt utlegg for å få hentet sitt avfall, vil Renovasjonsetaten fortløpende saksbehandle alle henvendelser om erstatning og vurdere dem individuelt.

Manglende tømming
Meld fra om manglende tømming på telefon 21 80 21 80, e-post til postmottak@ren.oslo.kommune.no eller SMS til 2401 med kodeord REN. Det er kun nødvendig å klage én gang per dag. Har du sendt klage via f. eks e-post, er det ikke nødvendig å melde fra på telefon også.

Emner


Renovasjonsetaten har ansvaret for den kommunale avfallshåndteringen i Oslo, og vi tar hånd om alt avfall du produserer hjemme. Når du sorterer matavfall, plastemballasje og restavfall i grønne, blå og vanlige poser, henter vi det og sørger for at det blir til biogass og biogjødsel, nye plastprodukter og miljøvennlig energi.

Oslo kommune, Renovasjonsetaten og Energigjenvinningsetaten ønsker å lykkes med innsamlingen av husholdningsavfall og utvidet kildesortering sammen med Oslos 650.000 innbyggere.

Nøkkeltall om Renovasjonsetaten og avfallsinnsamlingen i Oslo:

  • Det er cirka 330.000 privathusholdninger i Oslo, med omtrent 58.000 standplasser/hentesteder.
  • Det foretas cirka syv millioner tømminger per år, hvilket tilsvarer omtrent 130.000 tømminger per uke.
  • Renovasjonsetaten hadde cirka 900.000 besøk på gjenbruksstasjonene i 2015.
  • Avfallsmengden per innbygger gikk ned i 2015 sammenlignet med 2014:
    • 2014: 347 kg/innbygger per år
    • 2015: 340 kg/innbygger per år
  • 38 prosent av avfallet materialgjenvinnes (tall fra 2015).
  • 57 prosent er restavfall som blir til strøm og fjernvarme (tall fra 2015).
  • To prosent av avfallet leveres til ombruk (tall fra 2015).
  • Tre prosent av avfallet går til deponi (tall fra 2015).

Kontakter

Jørgen Bakke Fredriksen

Jørgen Bakke Fredriksen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Pressekontakt 977 15 689
Kjersti Kristoffersen

Kjersti Kristoffersen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 97697606
Renovasjons- og gjenvinningsetaten
Haraldrudveien 20
0581 Oslo
Norge