Gå videre til innhold
Konvekse grovrengjørings- og overflatebehandlingsrondeller

Pressemelding -

Konvekse grovrengjørings- og overflatebehandlingsrondeller

Nortons sortiment med grovrengjørings- og overflatebehandlingsrondeller for bruk i vinkelslipemaskiner har blitt utvidet med en konveks variant som gir større anleggsflate. Dette medfører bland annet en bedre utnyttelse av rondellen og mer komfortabel bearbeiding for operatøren.

Grovrengjørings- og overflatebehandlingsrondeller brukes i bland annet vinkelslipemaskiner for fjerning av flatedefekter, slipemerker, rust, korrosjon, maling og glødeskall, rengjøring av former, lettere grading av kanter mm. Nå lanserer Norton 125 mm rondeller for vinkelslipemaskiner i konveks form, noe som gir større anleggsflate. Dette gir flere fordeler sammenliknet med tradisjonelle plane rondeller som f.eks. at rondellen kan utnyttes bedre og at bearbeidingen blir lettere å kontrollere. Det gir også en mer bekvem bearbeiding for operatøren.

I det nye sortimentet inngår Blaze RapidStrip grovrengjøringsrondeller for fjerning av overflaterust, sveiselopper, glødeskall og liknende samt for allmenn grovrengjøring. Videre inngår Vortex RapidBlend som brukes for grading og kantsliping på detaljer av titan, nikkellegeringer, rustfritt stål, mykt kullstål og aluminium. De kan også brukes for flatekondisjonering som fjerning av slipemerker og andre flatedefekter. Vortex RapidBlend kombinerer avvirkningshastigheten av en grov rondell med flatefinheten av en fin rondell. Dessuten lanseres RapidBlend med konveks form. Denne rondellen brukes for flatejustering på jern og ikke-jern metaller som aluminium og gir minimal igjensetting noe som eliminerer ombearbeiding av detaljene.

”Takket være den konvekse formen får man et bedre sluttresultat raskere, da man har betydlig bedre kontroll over bearbeidingen med en konveks rondell” sier Audun Hjelseth, salgsansvarlig hos Saint-Gobain Abrasives AS.

Emner

Kategorier


Saint-Gobain Abrasives AS er Norges ledende leverandør av slipeprodukter og inngår i Saint-Gobain Abrasives som er verdens største produsent av slipemateriell. Saint-Gobain Abrasives har den seneste teknologien, leder utviklingen av nye slipematerialer og tilbyr et flertal ledende varemerker som Norton, Clipper, Nimbus, Flexovit, Winter og Baystate.

Kontakter

Audun Hjelseth

Audun Hjelseth

Sales Engineer Midt/Nord 90 62 39 27

Verdens største produsent av slipeprodukter

Saint-Gobain Abrasives AS er en av Norges ledende leverandør av slipeprodukter, og inngår i Saint-Gobain Abrasives som er verdens største produsent av slipemateriell. Saint-Gobain Abrasives AS er en veletablert leverandør til norsk industri og er først og fremst kjent for et meget bredt produktsortiment av meget høy kvalitet. I Norge markedsføres flere av Saint-Gobains velkjente varemerker som for ekempel Norton, Flexovit, Winter, Clipper og Nimbus.