Pressemelding -

Sivertzen sikter til 3. plass sammenlagt i worldcupen i snowboardcross

La Molina, Spania: Lørdag kjøres siste konkurranse i worldcupen i snowboardcross, og Stian Sivertzen (24) fra Kongsberg har gode muligheter for, og sikter mot 3. plass i serien sammenlagt. Det norske teamet reiser til Spania i kveld for å finpusse formen før helgen.

Verdenscupen i Snowboardcross er snart ved veis ende. Sivertzen befinner seg nå på en 6.plass sammenlagt med bare få poeng opp til pallen. Lørdag kjøres siste verdenscuprenn, og Sivertzen er optimistisk før den avgjørende konkurransen:

- Dessverre røk muligheten for førsteplassen i Veysonnaz i dag, men jeg har god tro på helgens verdenscupkonkurranse. Formen er bra, og jeg er fornøyd med sesongen så langt selv om jeg har hatt litt uflaks til tider. Målet er definitivt 3. plassen, noe jeg absolutt tror er innenfor rekkevidde.

Italienske Omar Visintin leder verdenscupen sammenlagt med 2786 poeng, mens Jarryd Hughes (Australia) og Konstantin Schad (Tyskland) ligger på henholdsvis 2. og 3. plass med 2090 og 1754 poeng. Sivertzen befinner seg like bak med 1487 poeng. En førsteplass i verdenscupen gir 1000 poeng, noe som gjør at Sivertzen kan klatre mange plasser til helgen med full uttelling i løypa.

Uheldig kjøring i Veysonnaz

I tirsdagens finale i Veysonnaz gikk det nemlig ikke som planlagt for de norske gutta. Kongsberg-guttene Stian Sivertzen (24) og Christian Ruud Myhre (22) røk begge det i første heatet, og var dermed ute av konkurransen. Stian Sivertzen hadde en god start på heatet, men fikk fort trøbbel:

- Jeg lå som nummer to i heatet, og feilberegnet et hopp totalt. Det ble en krasj i lufta, og vi begge landet på kulen. Det kom deretter et par nye kuler, og da var konkurransen over. Løypa var så som så, men det var selvsagt ikke årsaken til dagens resultater.

Italienske Fabio Cordi vant dagens verdenscupkonkurranse, og tok hans første verdenscupseier. Finske Anton Lindfors og canadiske Cristopher Robanske tok henholdsvis 2. og 3. plass i dagenes finale.

Helene Olafsen er dessverre fortsatt skadet etter stygt fall i OL og er dermed ferdig for sesongen i påvente av kneoperasjon. Olafsen befinner seg fortsatt på en 5. plass sammenlagt, med en verdenscupkonkurranse igjen. Dominique Maltais fra Canada tok hennes femte verdenscupseier sammenlagt, etter dagens førsteplass Veysonnaz.