Pressemelding -

Snowboard: Siste sjanse for X Games-plass

I helgen arrangeres norgescup i Big Air i Trysil. Vinneren får plass i X Games Oslo.

Lørdag er det norgescup i Big Air med kvalifisering til X Games Oslo. Én heldig norsk mannlig kjører kan sikre seg den svært ettertraktede plassen og muligheten til å konkurrere mot stjerner som Ståle Sandbech og Mark McMorris (CAN) i Oslo 27. februar.


Tøff konkurranse

Flere av landets beste snowboardere er klare til å kjempe om seieren, deriblant landslagskjørerne Marcus Kleveland, Aleksander Østreng og Emil Ulsletten. Ståle Sandbech velger også å legge forberedelsene til X Games Oslo til Trysil denne helgen, selv om han ikke skal kjøre. Ståle poengterer hvilken mulighet dette er for yngre kjørere som er på vei opp:

- Med flere av landslagskjørerne på plass kan det bli vanskelig å kvalifisere seg, men hvis en først klarer å slå dem vil det være en skikkelig kickstart på karrieren, sier Sandbech.


Stor mulighet for utfordrerne

En av dem som puster de etablerte kjørerne i nakken er 18 år gamle Fridtjof Sæther Tischendorf fra Hønefoss Brettklubb. Å kvalifisere seg til X Games Oslo er sesongens store mål og han er spent dagen før.

- Jeg er veldig spent. Hoppet er bra og det blir mye spenstig kjøring. Jeg har jobbet hardt mot dette og føler jeg har gode sjanser, selv om det blir hard konkurranse fra særlig Marcus Kleveland og Emil Ulsletten. Men målet er førsteplass, sier han.

Henning Andersen, leder for X Games Oslo, vil også være tilstede og dele ut premie til vinneren. Han synes det er utrolig morsomt å kunne gjennomføre en kvalifisering til konkurransen i Oslo, og linken det skaper mellom de aller beste i verden og de som er på vei opp.

- Vi gleder oss masse til å følge konkurransen i Trysil, hvor det også kan komme overraskelser. Drømmehistorien er når en kjører går fra kvalik til finale og vinner. Det skjedde i 2006, da Henning Marthinsen vant selve The Arctic Challenge etter først å ha kommet seg videre fra den norske kvalifiseringen. Det kan fort skje igjen, sier Andersen.


Over 30 snowboardere fra hele Norge deltar i lørdagens konkurranse der kvalifiseringen begynner 16:00 og finalen 18:00. Deltakerliste og fullt program er tilgjengelig på Snowboardforbundets hjemmesider



Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kategorier

  • aleksander østreng
  • markus olimstad
  • marcus kleveland
  • emil ulsletten
  • kvalifisering
  • x games
  • ståle sandbech
  • snowboardforbundet
  • snowboard
  • landslaget

Om Snowboardforbundet

Vi er samlingspunktet i snowboard-Norge og jobber for at alle skal få bedre muligheter til å stå på brett. Vi jobber i bredden og i toppen og landslaget er blandt verdens beste kjørere internasjonalt.

Vår visjon er å vise verden hvor viktig det er å ha det gøy!

Følg oss på:

Snowboardforbundet.no
Facebook// Instagram// Twitter

Kontakter

Gaute Haaversen-Westhassel

Sponsor- og kommunikasjonsansvarlig 477 54 227