Pressemelding -

Thorn Lighting bruker svensk by som showroom

Bli med til Landskrona i Sverige og se hvordan fremtidens belysning oppleves i virkeligheten; på veier, i parker og i offentlige bygg. Thorn Lighting samarbeider med Landskrona kommune, den tekniske høgskolen i Jönköbing og entusiaster fra Ungt Lys i Danmark om å lage energieffektiv, funksjonell og trygg belysning i ”City of Light”.

Kun en times kjøretur fra København finner man fremtidens by-belysning. I Landskrona, som har ca. 30.000 innbyggere, har Thorn Lighting sammen med kommunen og den tekniske høyskolen i Jönköping innredet deler av byen til som et fullskala utstillingsvindu: ”City of Light.”

Via samarbeidet, som startet i 2011, kan man oppleve hvordan moderne utendørsbelysning virker i praksis og i naturlige omgivelser. I år er utstillingen utvidet til å også omfatte fasadebelysningen på rådhuset og belysningsløsninger på en av byens skoler, hvor det nå er mulig å skifte mellom forskjellige lysscener i flere av klasserommene.

Thorn Lighting inviterer, over tre dager (29., 30. og 31. oktober) i alt 400 representanter fra svenske, norske og danske kommuner, energiselskaper, installatører og ingeniørfirmaer til å oppleve og diskutere fremtidens belysning.

Og du, som representant fra fagpressen er også invitert. Her kan du utvide nettverket ditt og få innblikk i det siste innen trender, forskning og muligheter.  INFORMASJON OM PÅMELDING PÅ NESTE SIDE.

”Det kan være vanskelig å få noen opplevelse av den reelle effekten av foreksempel utendørs lysdimming når man sitter i et møtelokale. Nå kan fagfolk og presse foreksempel oppleve hva det vil si å sette ned effekten av LED armaturene med 50 prosent i forhold til å slukke annenhver gatelykt. Vi mener at det er viktig at det kommer en åpen og saklig debatt om hvordan vi skal innrede fremtidens belysning i byer. Derfor tok vi initiativet til City of Light, hvor fagfolk og fagpresse med egne øyne kan få et inntrykk av lysnivå og farger i forhold til energiforbruk” forklarer Nordic Marketing Director, Michael Ferm og fortsetter:

”Interessen for å delta på turen er stor, og i år har vi også fokus på hvordan man kan innrede undervisningslokaler med forskjellige nye LED armaturer og med forskjellige lysstyringsløsninger. I den forbindelse har studerende fra den tekniske høyskolen i Jönköping, som en eksamensoppgave, innredet flere klasserom på en skole med forskjellige eksempler på nye løsninger. Et av klasserommene vil bevare den opprinnelige belysningen frem til starten av 2014, slik at man kan se og oppleve forskjellen. Det er også gode muligheter til å snakke med lyseksperter fra Thorn og studentene, bygge nettverk eller delta i en workshop, der man kan være med på å planlegge fasadebelysningen på middelalderslottet midt i byen,” sier Michael Ferm.

En dansk gruppe, bestående av fire kvinner fra Ungt Lys, som er underlagt Dansk Center for Lys, vil alle tre dagene demonstrere en lyssetning med LED og DMX-styring på rådhuset i Landskrona.

Rådhusets fasadebelysning skifter mellom fire lysscener, som illustrerer fire tidspunkter på døgnet. I tillegg til to fargerike og stemningsfulle høytidsscener: en julescene og en nyttårsscene. Formålet er at vise dynamikk i bybildet og forbedre innbyggernes generelle følelse av sikkerhet og trygghet med forskjellige belysningsscener

Fakta om Thorn Lighting

  • Thorn designer, produsenter og markedsfører belysningsløsninger innenfor arkitektonisk og teknisk belysning til det profesjonelle markedet.
  • Thorn har siden år 2000 vært en del av det østirske konsernet Zumtobel, som er ledende innen det europeiske belysningsmarkedet.

·  Lær mer om City of Light, Landskrona her: http://www.youtube.com/watch?v=HYzvh87ukoc

For påmelding OG mer informasjon kontakt:

Local Marketing Manager Kristin Halvorsen, Thorn Lighting AS, tlf. 905 50 494 eller Kristin.halvorsen@thornlighting.com



Emner

  • Vitenskap, teknikk

Kategorier

  • events
  • nyheter

Thorn har siden år 2000 vært en del av Zumtobel-gruppen som designer, produserer og markedsfører energieffektive belysningsløsninger av arkitektonisk, teknisk og funksjonell kvalitet til det profesjonelle markedet.

Zumtobel-gruppens belysningsvaremerker, Thorn og Zumtobel, er ledende i det europeiske markedet for profesjonell belysning