Pressemelding -

Nordmenns drømmereise går til en paradisøy

Reiser til paradisøyer er på topp når nordmenn blir spurt om hva som er deres ultimate drømmereiser. På andreplass kommer roadtrip i USA og på tredje Australia og New Zealand. Det viser Tickets Sifo-undersøkelse.

- Mange drømmer om å reise langt bort til spennende reisemål og aller mest drømmer vi om paradisøyer med fantastiske strender og turkist vann, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Drømmereisemålene varierer mellom kvinner og menn, og mellom ulike aldersgrupper. 17 prosent av mennene synes en roadtrip i USA er deres drømmereise, mens bare 11 prosent av kvinnene oppgir dette. Aldersgruppen 31-40 år har størst ønske om USA (21 prosent). Kvinner sier i høyere grad enn menn at deres drømmereiser er en reise til en paradisøy (20 prosent respektive 13 prosent).

Paradisøyer nevnes i større grad av yngre aldersgrupper, mens personer over 66 år ønsker seg Karibien. Australia og New Zealand tiltrekkes seg i størst grad 41-50-åringer (15 prosent).

Nordmenns drømmereiser

1.Reise til en paradisøy (feks Mauritius, Fidji, Zanzibar), 16 prosent

2.Roadtrip i USA, 14 prosent

3.Australia og New Zealand, 10 prosent

4.Cruise i Karibien, 10 prosent

5.Inkaveien til Pachu Pichu, 6 prosent

6.Safarireise i Afrika, 5 prosent

7.Rundreise i Asia, 5 prosent

8.Den Transibirske jernbane, 5 prosent

9.Rundreise i Sør-Amerika, 4 prosent

10.Naturreise (feks Galapagosøyene, Borneo), 3 prosent

11.Villmarksreise i Alaska, 3 prosent

12.Ekspedisjonsreise til Antarktis, 2 prosent

13.Vandring/klatring på Kilimanjaro, 2 prosent

14.Rundreise i Sør-Amerika, 1 prosent

15.Annet, 12 prosent

16.Vet ikke, 1 prosent

Kilde Tickets Sifo-undersøkelse, 1108 intervjuer, riksrepresentativt utvalg

Related links

Emner

  • Turisme

Kategorier

  • reisetrend
  • sifo-undersøkelse
  • sol og bad
  • drømmereise

Ticket Feriereiser er Nordens største privatreisebyråkjede som tilbyr privatreiser fra samtlige ledende charter- og reisearrangører, cruise og flyselskaper og hotell. Salget i Norge og Sverige skjer fra 73 butikker, telefon og på nett via  ticket.no og ticket.se. I Danmark skjer salget via ticket.dk, i Finland via ticket.fi og i Tyskland via airngo.de. Salgets inntekter er på ca 5,3 milliarder SEK og selskapet har rundt 330 årsansatte. Ticket Feriereiser eies av Braganza. Ticket gjør det enkelt for deg å finne og bestille reise. Gjennom kun en kontakt med oss får du overblikk av markedets brede rekkevidde. Gjennom vår høye kompetanse og servicenivå gir vi deg råd og hjelp for at du skal få den beste ferieopplevelsen.

Kontakter

Ellen Wolff Andresen

Pressekontakt Markeds- og administrasjonssjef Markesføring, kommunikasjon og PR +47 22 05 15 10

Relatert innhold