Pressemelding -

Populære jul- og nyttårsreiser

Trykket på jul- og nyttårsreiser er uvanlig stort i år. Mest populært er Gran Canaria, etterfulgt av Bangkok og Tenerife. Til Bangkok har 51 prosent flere bestilt en reise sammenlignet med samme periode i fjor. Det viser fersk statistikk fra reisebyrået Ticket.

Tickets bookinger har økt med fire prosent sammenlignet med fjorårets  jul- og nyttårsreiser. Dette til tross for sommerens strålende vær. I år holder det med kun to feriedager for å få ut ni dagers sammenhengende ferie, og fem dager for å ha ferie i 16 dager. Det gjør at flere reiser lengre bort og er borte over lengre tid.

- Flere og flere av oss velger å reise vekk fra all julestressen for å nyte en lang ferie i varmere breddegrader. Selv om reiselysten vår er uvanlig stor i år tar reisene aldri helt slutt. Det finnes fortsatt reiser å velge mellom nå for de som er fleksible med avreisedato, reisemål og reiselengde, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket.

Gran Canaria er det mest populære reisemålet i julen og over nyttår. Bestillingene dit har økt med 2 prosent. Den økende interessen for å reise til Thailand merkes også på julebestillingene. Bestillingene til Bangkok har økt med hele 51 prosent mot fjorårets jul.

- Mange velger å reise videre fra Bangkok til andre spennende reisemål i Thailand for og under jul- og nyttårshelgen bytte ut mørket og kulden her hjemme mot sol, strender og god mat på hyggelige strandrestauranter, forteller Wolff Andresen.

Men ikke alle vender til sydligere strøk i julen. Størst økning av alle reisemål på topplisten står Amsterdam for. 130 prosent flere har bestemt seg for å nyte Amsterdams gater og julestemning i år mot samme periode i fjor.

Toppliste reisemål jul- og nyttårsreiser:
1. Gran Canaria (1)
2. Bangkok (3)
3. Tenerife (2)
4. Phuket (5)
5. London (4)
6. Krabi (9)
7. Lanzarote (6)
8. Dubai (14)
9. Amsterdam (16)
10. Budapest (11)

*Bookinger gjort frem til 27.11.2014 med avreiser i perioden 19. desember 2014 – 6. januar 2015. Fjorårets plassering i parentes.


TICKET TIPSER – Slik finner du en reise i jul- og nyttår:

  • Vær fleksibel med avreisedato, reiselengde og reisemål. Reisene blir aldri utsolgt, men man trenger kanskje å finne andre løsninger for å finne en reise som passer for deg.
  • Se på reiser som av avreisedag på selve julaften og nyttårsaften. Se også på reiser med avreiser helgen før jul som har hjemreise i romjulen.
  • Gå mot strømmen og ikke gjør som alle andre. Se på de uvanlige reisemålene som ikke nødvendigvis er på topplistene, eller ha litt mer tålmodighet med ventetid ved en mellomlanding. Bestill fly og hotell samtidig hvis det er utsolgt på charter.
  • Se på avreiser fra en annen flyplass enn den du vanligvis reiser fra. Ved bestilling av rutefly er det ofte lettere å finne reiser fra de store flyplassene, som har et bredere tilbud. Husk at det er viktig å være ute i god tid med bil, buss eller tog om man reiser fra en annen flyplass. Man vil ikke risikere å miste flyet om det for eksempel skulle oppstå forsinkelser i trafikken.
  • Mange vil reise bort i julen, men den som vil og har mulighet kan finne betydeligere billigere reiser de to første ukene i desember eller i januar. Reiser utenom skoleferien er generelt billigere. Mellom høstferien og andre uken i desember er det mange reiser å velge mellom for de som har mulighet å reise da.


For mer informasjon, kontakt:
Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef, Ticket Feriereiser
E-post: ellen.wolff.andresen@ticket.no Telefon: +47 22 05 15 10

Linn Husby Larsen, Markedskoordinator, Ticket Feriereiser
E-post: linn.husbylarsen@ticket.no Telefon: +47 22 05 15 07

Emner

  • Turisme

Kategorier

  • reisetips
  • gran canaria
  • thailand
  • charter
  • ticket feriereiser
  • populære reisemål

Ticket Feriereiser er Nordens største privatreisebyråkjede som tilbyr privatreiser fra samtlige ledende charter- og reisearrangører, cruise og flyselskaper og hotell. Salget i Norge og Sverige skjer fra 73 butikker, telefon og på nett via ticket.no og ticket.se. I Danmark skjer salget via ticket.dk, i Finland via ticket.fi og i Tyskland via airngo.de. Salgets inntekter er på ca 4,6 milliarder SEK og selskapet har rundt 330 årsansatte. Ticket Feriereiser eies av Braganza. Ticket gjør det enkelt for deg å finne og bestille reise. Gjennom kun en kontakt med oss får du overblikk av markedets brede rekkevidde. Gjennom vår høye kompetanse og servicenivå gir vi deg råd og hjelp for at du skal få den beste ferieopplevelsen.

Kontakter

Ellen Wolff Andresen

Pressekontakt Markeds- og administrasjonssjef Markesføring, kommunikasjon og PR +47 22 05 15 10

Relatert innhold