Pressemelding -

Book i rett måned og spar tusenlapper

En reise til New York kan bli 2500 kroner billigere avhengig av når du bestiller. Alt handler om timing. Hvilken måned og ukedag du velger kan gjøre at du sparer tusenlapper. 

Internettreisebyrået Travellink har analysert sin gigantiske database. Ved å se på flybillettenes snittpriser i Norge de siste tre årene, har Travellink kommet frem til når det er billigst å kjøpe reisen sin.

– Vil du finne billige billetter til Thailand, Sør-Afrika og USA, bør du kjøpe reisen din i mai og på en fredag, sier Hege Bergsløkken, leder for Travellink Norge.

For langdistanseflyvninger er billettene nesten 2500 kroner billigere hvis du kjøper i mai istedenfor januar. For flybilletter i Europa er det desember som gjelder. Da er billettene drøyt 960 kroner billigere enn i juli. Til og med innenriksbillettene går det an å gjøre et kupp på. I oktober er billettene nesten 400 kroner billigere enn i juni.

– Du må med andre ord ikke bare planlegge når du skal reise, men også når du skal kjøpe reisen, sier Hege Bergsløkken.

Flest nordmenn kjøper reisen sin på tirsdager. Men den som vil spare penger bør kjøpe den på fredager. Om du ikke skal fly innenlands, er det torsdag som gjelder for den billigste billetten. Størst forskjell er det på langdistanseflyvninger hvor snittprisen er nesten 880 kroner lavere på fredager enn søndager, som er den dyreste dagen.

 – Det er tydelig at helgene brukes til å gjøre research og lete etter reiser, og at man kjøper reisen sin i starten av uka. Det gjelder å ha is i magen og vente til senere i uken om du vil spare penger, sier Hege Bergsløkken.

For mer informasjon:Hege Bergsløkken, leder Travellink Norge
Mobil: +47 45 83 16 87

E-post: hege.bergslokken@travellink.com


Emner

  • Turisme

Kategorier

  • billige flyreiser
  • fly
  • reiser
  • travellink

Travellink er Nordens ledende internettreisebyrå med virksomhet i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Selskapet har tre forretningsområder: privatreiser, forretningsreiser og konferanse og event. Travellink inngår sammen med eDreams, Go Voyages og Opodo i eDreams ODIGEO, Europas ledende internettreisebyrå. eDreams ODIGEO er representert i totalt 42 land i Europa, Nord-Amerika, Sør-Amerika, Asia, Afrika og Oseania. Selskapet har et stort utbud av fly, hoteller, biler og kombinasjonen fly og hotell.


Relatert innhold