Pressemelding -

Mobile reisetrender: Artificial Intelligence (AI), scanning og personlige apper når mobilen overtar reisen

Hver tredje reise over hele verden bookes i dag via mobile enheter. Mobilen blir dessuten det selvsagte navet i alle reisens deler: Inspirasjon i sosiale medier, prissammenligninger, bookinger, nedlasting av gjøremål og som guide på selve reisemålet. Nordens ledende onlinereisebyrå, Travellink, ser Artificial Intelligence (AI), scanning og personlige apper som neste steg i våre stadig mer mobiltilpassede reiser.

- Reisende verden over ser mer og mer til mobilen som det viktigste verktøyet i alle reisens faser. I takt med at teknikken utvikles og mobilen blir en større del av vår hverdag, dreier reisen seg i stor grad om mobilen sier Nordensjef i Travellink, Erik Wikander.

Mer enn annenhver reisende verden over anvender i dag mobile enheter for å la seg inspirere og for å søke inspirasjon. Omtrent hver tredje reisende booker dessuten reisen via en mobil enhet, en andel som er raskt økende. Reisende som tidligere har bestilt en reise via mobilen er dobbelt så utsatt som andre for å gjøre det igjen.

Høyest andel mobile bookinger står ”last minute”-reiser og kortere flyreiser for - ikke minst innenriks. Reisende bruker også mobilen oftere jo kortere tid det er igjen til avreisen.

Det siste året har antallet besøk fra mobile enheter økt kraftig hos Travellink og dets søsterforetak. Bruken av mobil og nettbrett er på sitt høyeste i juli og august når vi tilbringer mest tid utendørs.

Foruten funksjon er raskhet den mest avgjørende faktoren når man benytter mobilen for bookinger. Innen kort tid bytter Travellink til en ny plattform men en ny og raskere booking-funkjson. Plattformen anvendes allerede i dag av eDreams Odigeo, som Travellink er en del av. Med den nye hjemmesiden tar det 1,5 minutter å gjennomføre en flybooking. Det er dobbelt så raskt som kundene oppnår ved å booke direkte hos et flyselskap. For mer komplekse reiser er forskjellen enda større.

Reisende har på relativt kort tid tatt til seg mobilen som sin fremste kompanjong på reisen. Travellink og eDreams Odigeo har derfor stort fokus på å ligge i forkant når det gjelder å finne nye funksjoner som forenkler reiser. Artificial Intelligence (AI), Augmented Reality (AR), scanning og individuelle app-løsninger er noen av de områdene selskapet satser på i jakten på smarte løsninger for reisende.

Med Artificial Intelligence (AI) får reisende en personlig guide, reisebyrå og concierge direkte i lomma som de kan bruke til å finne de beste lokale tipsene og stedene å besøke på reisen.

Teknikken Augmented Reality (AR), som fikk sitt store gjennombrudd gjennom Pokémon Go, skaper et virkelighetstro miljø som kompletteres med for eksempel lyd og grafikk. Dette gir reisende mye bedre opplevelser på alt fra flyplasser til museer og kjente severdigheter.

Å taste inn personlige ønsker manuelt på mobilen oppleves ofte som kronglete. Nye scanningfunksjoner skal gjøre det enklere for reisende å overføre ID-dokumenter som siden kan lagres og brukes på hjemmesider og i apper.

Senere i år lanserer Travellink en ny app som gir kundene personlig informasjon og funkjsoner i form av individuelle data og tjenester fra eksterne partnere. Dette kan være informasjon fra flyselskap om forsinkelser, bagasjebånd og gater, samt opplysninger om tidligere søk og bookinger. Informasjonen kan også enkelt deles med andre.

I rapporten “Mobile devices - the ultimate travel companion” presenterer eDreams Odigeo, der nordiske Travellink inngår, fakta og trender rundt reisendes bruk av mobile enheter. Rapporten er laget i forbindelse med Mobile World Congress 2017 i Barcelona.

For ytterligere informasjon, kontakt:
Peter Hellström, Presseansvarlig
Mobil: +46 73-7736041
E-post: peter.hellstrom@edreamsodigeo.com

Emner

  • Turisme

Travellink er Nordens ledende internettreisebyrå med virksomhet i Norge, Sverige, Danmark og Finland. For 17 år siden var vi pionerer på reiser online. I dag er vi markedsledende og en del av Europas største internettreisebyrå eDreams ODIGEO, representert i 44 land. Travellink har markedets raskeste og beste bestillingsfunksjon med størst utvalg av fly, hotell, leiebil og kombinasjoner av fly og hoteller. Vi tilbyr 450 flyselskap, mer enn 1,1 millioner hotell og 40 000 destinasjoner over hele verden. Alltid til laveste pris, høyeste kvalitet og beste service.