Pressemelding -

Lindeman’s lanserer ny innovativ bag-in-box-forpakning

Det finnes en rekke ulike bag-in-box-forpakninger på markedet i dag, men mange synes de er vanskelig å åpne. Spesielt opplever de at tappekranen er utfordrende å få ut og sette riktig på plass. Dette viser en nordisk undersøkelse utført av Lindeman’s.

Nå lanserer Lindeman’s en helt ny kartong der man setter funksjon fremfor form. Den nye boksen har en femte side som gjør det enklere å finne og plassere tappekranen. Dette forenkler åpningen av vinkartongen betraktelig. Den nye kartongen har verdenspremiere i Norge i september 2015, før den så lanseres globalt.

Innovasjon er et nøkkelord hos vinhuset Lindeman’s. Ikke bare når det kommer til å fremstille viner av høy kvalitet, men også innen smarte og enkle forpakningsløsninger. En femte side på den nye Lindeman’s kartongen gjør den enklere å åpne. Den har også bedre perforering rundt åpningen, noe som gjør det enklere å finne og å feste tappekranen.

-Vi så at dagens bag-in-box kartonger hadde et tydelig forbedringspotensiale, fremfor alt når det gjaldt selve åpningen av kartongen. Så vi bestemte oss for å ta tak i dette, med mål om å forenkle åpningsprosessen og gjøre opplevelsen bedre for våre kunder, sier Anna Andrée Jeppe, Marketing Manager Nordics, på Treasury Wine Estates.

Forbrukerstudie bak den nye løsningen
Mer enn halvparten (56,5 %) av all vin som selges på Vinmonopolet er bag-in-box. Men det viser det seg at en stor del av forbrukerne synes den klassiske kartongen er vanskelig å åpne.

For å virkelig forstå frustrasjonen og forbedringsområdene når det kommer til åpning av vinkartonger, gjennomførte Lindeman’s en studie som blant annet inkluderte hjemmebesøk hos forbrukere. Der kom det tydelig frem at det er stor forskjell på teknikk og fremgangsmåte når en skal åpne kartongen. Studien viser også at mange synes det vanskeligste er å finne tappekranen, få den ut av kartongen og feste den riktig, uten å søle eller ødelegge boksen. Løsningen ble en helt ny kartong som er mye enklere å åpne.

Lindeman’s Bin 45 er den første bag-in-box i sortimentet med den nyutviklede kartongen og lanseres på Vinmonopolet i september 2015, før den så lanseres globalt.

Lindeman’s Bin 45 Cabernet Sauvignon, 3000 ml bag-in-box, pris: 419,90,-

Artikkelnummer: 4294006

For mer informasjon, kontakt:

Eirik Karstensen, PR- og kommunikasjonsansvarlig i Norge

Tel: +47 969 90 683

Mail: eirik.karstensen@tweglobal.com


Joakim Reuszner, Markedsansvarlig for Lindeman’s i Norden
Tel: +46 766 399 717
Mail:joakim.reuszner@tweglobal.com

Emner

  • Livsstil, mote, fritid

Kategorier

  • innovasjon
  • design
  • rødvin
  • australia
  • nyhet
  • kartong
  • lindemans
  • bin 45
  • vin
  • bag-in-box
  • pappvin

Bag-in-boxens historie

I 1988 ble den aller første bag-in-boxen solgt i Norge. Over 20 år etter er over halvparten av all vin som selges på Vinmonopolet bag-in-box og i 2014 kjøpte nordmenn totalt 36 millioner liter vin fra kartong. I dag finnes det ca. 600 ulike kartongviner tilgjengelig på Vinmonopolet.

Om Lindeman’s viner:

Lindeman’s er en av Australias eldste vinprodusenter og ble etablert allerede i 1843 av den britiske legen Henry John Lindeman. Hans filosofi var å lage ukomplisert vin som alle kan like. Den dag i dag arbeider vinmakerne hos Lindeman’s etter grunleggerens prinsipper og vinprodusenten er kjent verden over for å produsere vin av høyeste kvalitet. Lindeman’s ble først introdusert på det norske markedet i 1988 og er i dag ledende innen både flaskevin og bag-in-box.

www.lindemans.com

Om Treasury Wine Estates:

Treasury Wine Estates produserer internasjonale bestselgere som Beringer,Penfolds, Lindeman’s, Wolf Blass, Rosemount, Wynns Coonawarrra Estate og Castello di Gabbiano. Porteføljen inneholder også lokale prestisjeviner som Stags' Leap, St Clemant og Etude fra California, i tillegg til Seppelt, Coldstream Hills og Devil’s Lair fra Australia. Firmaet produserer hvert år 285 millioner liter vin fra total 12 000 hektar vinmarker. Treasury Wine Estates har over 4000 ansatte i 12 land og omsetter 2 milliarder AUD.www.tweglobal.com

Kontakter

Eirik Karstensen

Pressekontakt PR & Communications Manager +47 96 990 683