Gå videre til innhold
Trevlig sommar från oss i Trivselteamet!

Nyhet -

Trevlig sommar från oss i Trivselteamet!

Tusen tack för ditt bidrag till ökad aktivitet och inkludering under läsåret – vi ser redan fram emot nästa! 300 trivselledarskolor i Sverige, tusentals taggade trivselledare och mycket spännande på gång!


I Norden har programmet nu fler en 1350 medlemsskolor och vi är väl etablerade i Sverige, Norge och på Island. 70 000 fantastiska trivselledare i de tre länderna har jobbat hårt under skolåret för en bättre skolmiljö! Personal och ledning vid fler än 300 trivselledarskolor i Sverige har arbetat för att skapa ökad aktivitet på rasterna, att motivera och inspirera trivselledarna till att ta ansvar som ledare och förebilder och lyft fram värderingar som inkludering, vänlighet och respekt.

Livsviktigt med ökad aktivitet!

Barn och unga rör sig alldeles för lite och har för mycket stillasittande tid. En färsk undersökning visar att inte ens hälften av de unga når rekommendationen på 60 minuters rörelse om dagen. Gisela Nyberg, forskare vid Karolinska institutet, menar att det är nödvändigt med insatser för att öka den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar och att det bästa sättet är en samverkan mellan skola, samhälle och föräldrar. I skolan kan man ägna sig åt aktiva raster och aktiva klassrum där man t ex inför rörelsepauser varje dag för att bryta undervisningen. Läs vidare här: http://centrumforidrottsforskning.se/sv/regeringsuppdrag-uppfoljning-av-statens-idrottsstod/rapporter/de-aktiva-och-de-inaktiva-2016/

Vi i trivselteamet fortsätter utvecklingen av programmet för att sträva mot att fler barn och unga kommer i aktivitet och samtidigt tar hand om varandra! Som ett led i det jobbar vi bl. a. med att implementera Aktiv TL-undervisning i skolan, för att få in mer aktivitet även i undervisningen, och Trivselpatrullen, vars mål är att skapa ökad aktivitet och trygghet i förskolan. Vi fortsätter också samarbetet med Generation Pep för att tillsammans sprida kunskap och skapa engagemang kring barns och ungas hälsa!

"We don´t stop playing because we grow old, we grow old because we stop playing" (George Bernhard Shaw).

”Jag älskar färgen orange! Varför då? Jo, för då vet jag att det är en lek på gång”.

Sagt av en elev i ettan på väg ut genom dörren till rast.

Trivselteamet uppmanar alla att vara aktiva och leka mycket i sommar!

Stort tack för ett fint arbete tillsammansJ

Ha en riktigt skön sommar!

Emner

TRIVSELSPOSTEN
Vestbygata 10 C
2000 Lillestrøm
Norway