Pressemelding -

Møre og Romsdal hersker på NM for Ungdomsbedrifter

Ungdomsbedriftene som representerer Møre og Romsdal sanker medaljer på NM. Under gallamiddagen i kveld mottok Engage UB fra Spjelkavik videregående skole prisen for Beste reklamefilm.

To gull, en sølv og to bronsje er uttellingen etter NMs første dag. Det gjør fylket til mestvinnende så lang. 

Les: Ålesund-elever til topps på NM for Ungdomsbedrifter

Sosial entreprenør med viktig budskap  

Engage UB skal gjennom sosiale aktiviteter i fellesskap med asylsøkere skape trygge relasjoner til den norske kulturen og samtidig lære om deres. Se den prisbelønte reklamefilmen HER.

– Det er veldig kjekt å vinne en slik pris. Det er viktig for oss å formidle budskapet vårt, noe som kommer godt til syne i denne reklamefilmen, sier Kornelius Bjørge, daglig leder i Engage UB.

Juryens begrunnelse

”Gjennom enkle grep klarer vinneren å formidle et viktig budskap på en svært sterk måte. Ved å kombinere dokumentarisk klipp med menneskelige historier klarer man å skape en tankevekkende film. Filmens styrke er at den ikke blir påtrengende I sitt budskap, men lar ekte mennesker tale for seg selv. Dette er fullt på høyde med profesjonelt nivå og juryen er imponert.”, heter det i begrunnelsen fra juryen. Juryen har bestått av Benedikte Løvdal, Kreativt Forum, Maja Folgerø, T/A POL Reklamebyrå og Thomas Askim, SMFB.

Utfordrer rektorene i fylket

Kirsten Aure, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal ønsker at flere elever i videregående skoler i fylket skal få mulighet til å drive Ungdomsbedrift.

– Alle snakker om at Norge står overfor store omstillinger, men vi snakker for lite om hvordan dette bør innvirke på den utdanningen de unge får. Det er etterspørsel etter mennesker med evne og vilje til å ta initiativ – mennesker med kompetanse på kreativitet og nyskapingsprosesser. Innovatører trengs overalt i samfunnet – både i offentlige og private virksomheter. Elever som får erfaring med dette i utdanningen står bedre rustet når de skal ut i arbeid, sier Aure.

NM for Ungdomsbedrifter

NM for Ungdomsbedrifter arrangeres på Norges Varemesse på Lillestrøm 28. – 29. april. De beste ungdomsbedriftene fra hele landet møtes for å konkurrere i 17 ulike kategorier.

74 ungdomsbedrifter har gjennom lokale messer kvalifisert seg til den nasjonale finalen. I Ungdomsbedrift starter, driver og avvikler elevene sine egne bedrifter med lærer som veileder og mentor fra næringslivet. Elevene utvikler forretningsideene selv, de produserer og markedsfører varene og tjenestene, de utarbeider budsjetter og fører regnskap – og sist, men ikke minst; de jobber sammen i team for å oppnå resultater.

Vinneren av hederstittelen Norges beste Ungdomsbedrift 2016 representerer Norge på EM i Sveits i sommer. Vinneren kåres fredag kl. 15.

Oversikt over vinnere publiseres på PRESSESERVICE umiddelbart etter hver premieutdeling. Høyoppløselige bilder på Flickr kan brukes fritt. Foto: Ungt Entreprenørskap.

Kontakt:

Kornelius Bjørge, daglig leder i Engage UB, mobil 480 90 114
Kirsten Aure, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal, mobil 977 33 156

Related links

Emner

  • Entreprenørskap

Kategorier

  • ungdomsbedrift
  • #nm_ub

Kontakter

Silje Holstad Valseth

Pressekontakt Leder kommunikasjon Kommunikasjon 47319486

Grete Ingeborg Nykkelmo

Pressekontakt Administrerende direktør +47 913 11 000