Nyhet -

Oslo vil bli et forbilde!

Nærmere 100 personer møtte opp da Undervisningsbygg 3. desember arrangerte seminar for bygge- og eiendomsbransjen med temaet «Skoleprosjekter for 10 milliarder neste fem år».

Storsatsningen på skolebygg i Oslo fortsetter de kommende årene og innen 2019 skal kommunen investere for 10 milliarder kroner.

- Undervisningsbygg vil bli et forbilde i bransjen og ønsker en seriøs, innovativ og profesjonell byggebransje som vi setter høye krav til, sier adm. direktør Rigmor Hansen.

- I 2015 skal åtte store prosjekter ut på anbud. I tillegg skal det settes i gang ventilasjonsprosjekter på hele seks skoleanlegg, fortalte avdelingsdirektør for prosjektavdelingen Ketil Asklien.

Uferdige tekniske anlegg
- Den største utfordringen i 2014 ved overlevering av de mange skolebyggene til oss, har vært uferdige tekniske anlegg som vi må bruke mye tid og ressurser på for å få til å fungere som avtalt. Når skolene tas i bruk i august av tusenvis av elever, ønsker vi at ventilasjon, varme og alt av tekniske anlegg skal fungere fra dag én, sa eiendomsdirektør Tore Fredriksen og føyde til:

- Våre fullførte prosjekter har vist oss at vi må ha et særlig fokus på gjennomføringen av fullskalatest og oppfølging i etterkant.

Sosialt ansvar
Det store investeringsvolumet som skal gjennomføres stiller store krav til profesjonalitet både hos byggherre og leverandørmarkedet. Det siste året er derfor kontraktene som skrives med leverandører innskjerpet på enkelte punkter.

- En av de viktigste endringene i kontraktene er at leverandører i Undervisningsbyggs prosjekter maksimalt skal ha to ledd med entreprenører under seg. Sammen med et krav til leverandørene om å etablere elektronisk registrering av mannskapsliste, vil dette gi bedre kontroll på byggeplass. Det er også pliktig for leverandører å ha et medlemskap i StartBank, som er et felles leverandørregister som brukes av innkjøpere og leverandører innenfor bygg og anlegg, forklarte avdelingsdirektør for innkjøp, kontrakter og juridiske forhold Terje Stepaschko.

Se hele presentasjonen fra seminaret her.

Emner

  • Bygg, eiendom

Kategorier

  • undervisningsbygg

Kontakter

Trond Borge Ottersen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 95840758