Nyhet -

Bo i Arktisk svit i Svartisens rike

KONTRASTER är kanske det som mest slår en när man kommer till Meløy kommune - Svartisens Rike. Fjell, fjord, bäck, himmel, färger, dofter, stjärnor som lyser som ingen annanstans, nordlys, stenar, snäckskal, fiskar, 1000 sorters snö och så mycket mer. Med detta i åtanke väcktes idén om att skapa ett kontrastrikt boende för våra gäster på Vassdalsvik Sea Lodge.  Utanpå är det tältduk, inuti ska det vara gott, varmt, ombonat och väldigt koseligt att få vara - själv eller med din käresta. 

En natt i dubbelsäng bäddat med den finaste bomull, elden sprakar i ovnen och skenet från de tända lyktorna spelar över den vita tältduken. På morgonen kommer värdinnan Helén med frukost till dörren och ni sitter i de sköna fåtöljerna och tar den tid ni behöver för att äta det goda som finns i korgen - smoothies, hemgjord musli med youghurt och frukt, varmt bröd, hett kaffe, ägg och Heléns kanelbullar.

Äventyret väntar rätt utanför dörren, kanske paddla havskajak några timmar, gå på fjelltur med hisnande utsikt över fjell och fjord eller rent av en göra en tur på Europas fastlands lägst liggande isbree - Engenbreen på Svartisen. Tillbaka i sviten så går det alldeles fint att beställa Room Service - Champagne, Whiskey, ostar från Kjerringøy, Rosa Marsipankärleks-tårta eller kanske en picknick vid Glomfjorden med mat och champagne på rutig duk levererat med VSL Food Bike. På kvällen serveras det middag i det gamla Nøtbøteriet till H.J Kristensen & Sønner från 1948 - rustik miljö med en alldeles speciell atmosfär på en kaj som både människor, tjeld och havørn älskar att vara på. 

Uansett om du ønsker oppleve "Zen by the sea" eller et adrenalin fylt eventyr vil den Arktiska sviten på Vassdalsvik Sea Lodge være den rette plassen.

Värdparet Helén & Fred Inge hälsar alla hjärtligt välkomna till denna pärla i Nordnorge!

Related links

Emner

  • Livsstil, mote, fritid

Kategorier

  • vassdalsvik sea lodge
  • vsl arctic suite
  • svartisens rike
  • helgelandskysten
  • visit norway
  • northern norway

Regions

  • Oslo

Kontakter

Helén Lindqvist

Manager & Team member +4797177608