Pressemelding -

Folkets hus 100 år. Temadag om Sandefjords arbeiderhistorie

Folkets hus 100 år. Temadag om Sandefjords arbeiderhistorie.

Lørdag 25. januar Kl.13 Folkets Hus i Sandefjord

Sandefjord blir gjerne framstilt som en by som alltid har vært dominert av borgerlige partier og konservative politiske holdninger. Det blir også hevdet at dette var byen hvor arbeiderklassen stemte Høyre. Til tross for de borgerliges dominans, har byen hatt en stor arbeiderklasse, mange fagforeninger og en aktiv arbeiderbevegelse som bla. manifisterte seg i aktivitetene på Folkets Hus.

I 2013 var det hundre år siden arbeiderbevegelsen kjøpte det gamle badehotellet ved torvet og gjorde det om til Folkets Hus. Innvielsesfesten ble arrangert 25. januar 1914. For å markere jubileet inviterer Hvalfangstmuseet og Folkets Hus til temadag om arbeiderhistorie på Folkets Hus 25. januar kl. 13.00-16.00.

Program:

Presentasjon av Sandefjord arbeiderhistorieforening v/Eddie Whyte

«Bildene forteller!», v/ Vivi Aaslund fra Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek. 

«Hundre år med Folkets Hus i Sandefjord», v/ Dag Ingemar Børresen fra Hvalfangstmuseet.

Musikkinnslag ved Sandefjord Damekor

Kaffe og kaker

Gratis inngang!

 

Bildetekst: Folkets Hus. Foto: Hvalfangstmuseets arkiv

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kategorier

  • vestfoldmuseene
  • museum
  • kultur
  • hvalfangstmuseet

Regions

  • Vestfold

Vestfoldmuseene ble opprettet som et interkommunalt selskap i 2009,  ved sammenslåingen av museer og arkiv i Vestfold. Vestfoldmuseene eies av ni kommuner og Vestfold fylkeskommune med 68 ansatte fordelt på de ulike avdelingene. Vestfoldmuseene har eget styre, og selskapets øverste myndighet er representantskapet. 

Selskapet har driftsansvar for enhetene; Museene i Nordre Vestfold (Berger museum, Aluminiummuseet og Jernverket Eidsfoss), Midgard historisk senter, Slottsfjellsmuseet, Haugar Vestfold Kunstmuseum, Hvalfangstmuseet, Larvik museum, Vestfoldarkivet med fellestjenesten Samlingsforvaltningen og Munchs hus.

Kontakter

Dag Ingemar Børresen

Konservator (NMF)/stedsansvarlig 916 70 108

Inger-Lise Ackenhausen

Museumspedagog, Hvalfangstmuseet 916 70 110