Pressemelding -

Vinterferie på Hvalfangstmuseet 17. – 21. februar

Hvor lenge kan en hval holde pusten under vann? Hvor dypt kan den svømme? Hvalen som har rekordene for dette, er spermhvalen. Visste du forresten at den også har verdens største hjerne? I vinterferien kan du besøke Hvalfangstmuseet og lære mye om spermhvalen. I tillegg kan du høre historien om Moby Dick, den mystiske spermhvalen som kaptein Ahab så gjerne skulle ha fatt i. Historien er en god blanding av fiksjon og fakta, og er like spennende den dag i dag som den var den gangen den ble skrevet.

I barnas verksted kan du i år få male og dekorere ditt eget nett. Kanskje du har lyst på et nett med en rosa spermhval? Eller kanskje en prikkete? Uansett; nettet får du selvsagt ta med deg hjem!

Hver ukedag:

Kl. 12:00 Forunderlige fakta om spermhvalen

Kl. 12:30 Den spennende historien Moby Dick

Kl. 13:00-15:00 Trykk ditt eget nett med spermhvalmotiv i museets barneverksted

Bildetekst:

Dekorer ditt eget nett i museets verksted.

Foto: Inger-Lise Ackenhausen

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kategorier

  • vestfoldmuseene
  • museum
  • kultur
  • hvalfangstmuseet

Regions

  • Vestfold

Vestfoldmuseene ble opprettet som et interkommunalt selskap i 2009,  ved sammenslåingen av museer og arkiv i Vestfold. Vestfoldmuseene eies av ni kommuner og Vestfold fylkeskommune med 68 ansatte fordelt på de ulike avdelingene. Vestfoldmuseene har eget styre, og selskapets øverste myndighet er representantskapet. 

Selskapet har driftsansvar for enhetene; Museene i Nordre Vestfold (Berger museum, Aluminiummuseet og Jernverket Eidsfoss), Midgard historisk senter, Slottsfjellsmuseet, Haugar Vestfold Kunstmuseum, Hvalfangstmuseet, Larvik museum, Vestfoldarkivet med fellestjenesten Samlingsforvaltningen og Munchs hus.

Kontakter

Inger-Lise Ackenhausen

Museumspedagog, Hvalfangstmuseet 916 70 110

Clare C. Beech

Resepsjonsansvarlig, Hvalfangstmuseet 916 70 111