Pressemelding -

UUSI RETKEILYREITTIOPAS LYNGENFJORDIN SEUDULLE

Lyngenfjord sijaitsee Jäämeren rannalla n. 50km päässä Kilpisjärveltä. Seutu on tuttu varsinkin monelle Kilpisjärven kävijälle. Lyngenfjordin seudun uuden retkeilyreittioppaan avulla on helppo löytää alueen retkeilymahdollisuuksien helmet. Oppaasta löytyvät reittiselostukset ja kartat Lyngenin, Storfjordin ja Kåfjordin parhaille päiväretkireiteille. Oppaasta on tehty sekä norjan- ja englanninkieliset että suomen- ja saksankieliset versiot. Kokonaispainos on 15 000 kappaletta, ja opasta on jaettu laajasti myös ympäröiville alueille.

Esittelemme oppaassa 25 helposti saavutettavaa päiväretkeilyyn soveltuvaa reittiä seudulta, kertoo Visit Lyngenfjordin toimitusjohtaja Georg Sichelschmidt.

Oppaasta löytyy eri vaikeustason reittejä, vuorille nousevia näköalareittejä, laaksoissa kulkevia reittejä, historiallisia kohteita sekä myös reitti Kåfjordista Suomen korkeimmalle tunturille Haltille. Myös esimerkiksi Kolmen valtakunnan rajapyykki, Steindalsbreenin jäätikön juuren nouseva reitti, upea Lyngstuva Lyngenin kärjessä ja huikaiseva Gorsabruan reitti Kåfjorddalenissa ovat mukana.

Täällä on jokaiselle jotakin, painottaa Sichelschmidt.

Useimmat reitit on merkitty maastoon norjalaisen standardin mukaisesti. Oppaan jokaisessa reittikuvauksessa on mukana myös kartta, korkeusprofiili ja kuvia. Visit Lyngenfjord on laatinut oppaan yhteistyössä Kåfjordissa toimivan «Fra Ishavet til Halti» -projektin kanssa.

Seutu on täynnä hienoja retkeilymahdollisuuksia, ja olemme pistäneet merkille tällaisen oppaan kysynnän. Reiteistä ei ole aikaisemmin ollut tarjolla tietoa suomeksi, kertovat toimitusjohtaja Georg Sichelschmidt ja projektipäällikkö Tapio Lepikkö.

Visit Lyngenfjordin tavoitteena on kehittää Lyngenfjordin seutua luontomatkailukohteena, ja opas on yksi askel eteenpäin. Seuraavaksi alueen kuntien kanssa on tarkoitus kehittää lisää reitistöjä ja luontomatkailun palveluvarustusta.

Opasta on saatavilla Visit Lyngenfjordin matkailuinfoista ja myös monista muista paikoista seudulla.

Sen voi ladata myös netistä:

englanti/norja: http://www.visit-lyngenfjord.com/sites/v/visit-lyngenfjord.com/files/9f6b5a3d15f2bfa32a9f11be4df4f531.pdf 

suomi/saksa: http://www.visit-lyngenfjord.com/sites/v/visit-lyngenfjord.com/files/b78383e0794cf8732b8fa7cda8fd30f7.pdf 

Related links

Kategorier

  • uusi retkeilyreittiopas lyngenfjordin seudulle

Taustaa Visit Lyngenfjordista

Visit Lyngenfjord on Lyngenfjordin ja Lyngenin alppien alueen luontomatkailun markkinointiyhtiö. Visit Lyngenfjord edistää alueen matkailua ja tarjoaa matkailuneuvontaa sekä netissä että matkailuinfoissa.

Osoitteesta www.visit-lyngenfjord.com löytyy tietoa alueen aktiviteettimahdollisuuksista, kiinnostavista kohteista ja palveluista. Sivuilta on myös mahdollista varata esimerkiksi majoitusta, aktiviteetteja ja ohjelmapalveluita niin kesällä kuin talvella.

Visit Lyngenfjord toivottaa koko alueen puolesta teidät tervetulleeksi Lyngenfjordin seudulle. Teemme parhaamme, jotta saatte seudullamme hienoja ja ainutlaatuisia elämyksiä!

Ystävällisin terveisin

Visit Lyngenfjord

www.visit-lyngenfjord.com

post@ visit-lyngenfjord.com

P. +47 45 46 5898

Kontakter

Georg Sichelschmidt

Pressekontakt Reiselivssjef - Director of Tourism +47 45465898