Pressemelding -

Siemens selger hovedkontoret i Oslo

Siemens har inngått en avtale om salg av sitt hovedkontor i Oslo for 321 millioner kroner. Kjøper er en eiendomsgruppering som planlegger å investere én milliard kroner for å utvikle en næringspark på eiendommen.

Eiendommen som selges ligger på Linderud i Oslo og har i over 40 år vært hovedkontoret til Siemens i Norge. Totalt består eiendommen av en tomt på 76 mål og en bygningsmasse på totalt 47.000 kvadratmeter fordelt på seks bygg.

- Det har vært stor interesse for eiendommen, og vi har hatt flere budgivere gjennom sommeren. Vi har vært i eksklusive forhandlinger med kjøper siden september, og vi er godt fornøyd med avtalen, sier eiendomsdirektør Gunnar Kragstad i Siemens AS

Kjøperen er en gruppering bestående av FG Eiendom (50 prosent) og Winta Eiendom (50 prosent).  Rådgiver for Siemens har vært Eiendomshuset Malling & Co og rådgiver for kjøper har vært RS Platou Real Estate AS.

Investerer en milliard

De nye eierne har omfattende planer for eiendommen. Det innebærer utviklingen av en ny næringspark, samt oppføring av et nytt hovedkontor for Siemens. Det nye hovedkontoret vil bli på cirka 20.000 kvadratmeter og bygges på samme tomten, ett steinkast fra dagens hovedkontor.

I tillegg vil eksisterende bygningsmasse bli betydelig oppgradert. Ifølge reguleringsbestemmelsene kan tomten på Linderud bebygges med cirka 95.000 kvadratmeter når den er ferdig utviklet. Totalt vil investeringene bli på over én milliard kroner.

- Vi ønsker å utvikle en ingeniør- og teknologipark som vil bli den første rendyrkede kontornæringsparken i Oslo, sier Lars Windfeldt i Winta Eiendom AS.

Både FG Eiendom og Winta Eiendom er aktive eiendomsutviklere og betydelige eiendomsbesittere. De står blant annet bak utviklingen av Indeks-bygget på Solli plass i Oslo, Forsvarets Overkommando på Huseby og Ski Næringspark. Nå tror de på en på en revitalisering av Groruddalen gjennom utviklingen av Østre Aker vei 90.

- Med Siemens som ankerleietaker tror vi rammebetingelsene er til stede for å rendyrke en forretningspark rettet mot ingeniør-, miljø- og teknologibedrifter. Tomten på 76 mål med potensial for å bygge inntil 95.000 kvadratmeter med kontorarealer, innebærer at det er plass til å utvikle en fullverdig og attraktiv forretningspark med alle nødvendige fasiliteter som bespisning, trening og eventuelt overnattingsmuligheter, sier Knut Olsen i FG Eiendom.

Leier i tre år

Det nye hovedkvarteret til Siemens er planlagt ferdig i fjerde kvartal 2013. I mellomtiden inngår Siemens en leieavtale med kjøperne på eksisterende bygningsmasse.

- Vi går nå inn i en ny fase i forbindelse med planleggingen og byggingen av vårt nye hovedkontor på Linderud. Vi trives godt her, og gleder oss til å ta fatt på arbeidet med å skape fremtidens arbeidsplass for våre 800 medarbeidere her i Oslo, sier Kragstad.

 

Les mer på:

www.siemens.no/presse

 

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Gunnar Kragstad, eiendomsdirektør

Mob: +47 92 69 58 70, e-post: gunnar.kragstad@siemens.com

 

Christian Jahr, informasjonssjef

Mob: +47 95 22 60 88, e-post: christian.jahr@siemens.com

 

Lars Windfeldt, Winta Eiendom

Mob: +47 40 00 00 01, e-post: lars.windfeldt@winta.no

 

 

 

Emner

  • Økonomi, finans

Om Siemens

Siemens er en global aktør som utvikler høyteknologiske og innovative løsninger for industri, energi og helse. Vi er verdens største leverandør av bærekraftige og miljøvennlige løsninger, og over en tredjedel av omsetningen kommer fra vår grønne portefølje. I over 160 år har vi satt tydelige spor i utvikling av nye teknologiløsninger for hele verden, og med over 400.000 medarbeidere i mer enn 190 land spiller vi en viktig rolle også når det gjelder fremtidens utfordringer. I Norge har Siemens om lag 1500 ansatte fordelt på 12 lokasjoner. Hovedkontoret ligger i Oslo.

 

Kontakter

Stian Thorsrud

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør i Siemens Energy Pressekontakt +47 993 00 003

Britt Gabrielsen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Siemens AS Pressekontakt +47 982 55 072