Pressemelding -

Sponsing øker

Sponsormarkedet økte med 3,3% i 2015. Dette viser rykende ferske tall fra Sponsor Insight.

I dag presenterer Sponsor Insight sine tall for sponsormarkedet i Norge. Det skjer på Sponsor- og Eventprisen, den årlige bransjesamlingen for spons- og event Norge.

- Veksten på 3,3% gjør at sponsormarkedet nå er oppe i 4,47 milliarder, forteller Vegard Arntsen, managing partner i Sponsor Insight.

Undersøkelsen til Sponsor Insight er den mest omfattende oversikten over det norske sponsormarkedet. Den tar for seg objekter innenfor idrett, kultur og sosio, og danner grunnlaget for å beregne den totale størrelsen på det norske sponsormarkedet.

- Vi har også innhentet tall som gjør at vi kan beregne utviklingen i 2016. Prognosen for inneværende år tilsier en vekst i sponsormarkedet på 3%, sier Arntsen.

Og han fortsetter:

- Med en vekst på 3,3% i 2015, og en prognose om fortsatt vekst i 2016, befester sponsing sin posisjon i mediemarkedet. Vi går mot spennende tider og vår rapport kan være et godt hjelpemiddel blant sponsorer og sponsorobjekter til å henge med på profesjonaliseringen av sponsing i Norge, avrunder Arntsen.

Sponsor Insight er Nordens største analyse- og rådgivningsselskap innenfor sportsmarkedsføring, sponsing og event. De lanserer i dag sin kartlegging av sponsormarkedet i Norge.

For spørsmål rundt rapporten kontakt: Vegard Arntsen i Sponsor Insight på telefon 934 32 655 eller mail: vegard@sponsorinsight.no

Emner

  • Sport

Om Sponsor- og Eventforeningen

Sponsor- og Eventforeningen er en interesseorganisasjon for virksomheter som forholder seg til sponsing og event som kommunikasjons- og markedsføringsverktøyer, enten de er sponsor, sponsorobjekt, eventselskap eller på annet vis involvert i sponsing og/eller event. Foreningen har pt drøyt 170 medlemsvirksomheter. Se medlemsoversikten HER.

Foreningen har som formål å fremme forståelsen for sponsing og event som fagområde.

Kontakter

Bodil Sveen Berggren

Pressekontakt Daglig leder 91680858