Pressemelding -

1 av 3 gir bidrag til veldedige organisasjoner i jula

Jula er tid for omtanke, og også en tid da mange nordmenn gjør litt ekstra for syke, fattige og hjemløse. 1 av 3 bidrar/donerer til veldedige organisasjoner i jula.

Det har aldri vært enklere å gi en veldedighetsgave enn i år, og det gjør 1 av 3 også. Hos kvinnene banker veldedighetshjertet litt hardere, 38 % donerer/bidrar til veldedighet mot 31% av mennene. De eldre i aldersgruppen 55+ bidrar også mer til veldedighet i jula (42%) mot 26% av de yngre i aldersgruppen 18-34 år.

1 av 3 gir bidrag til veldedige organisasjoner i jula 

6 av 10 svarer at de bidrar/donerer til veldedige organisasjoner fordi jula er en tøff måned for fattige og hjemløse. Nærmere halvparten svarer også at jula er en fin tid for å hjelpe andre mennesker som årsak, mens 18% oppgir at det er flere kampanjer og fokus på veldedighet som er årsaken til å at de bidrar/donerer til veldedige organisasjoner i jula.

Om undersøkelsen

Undersøkelsen er basert på intervju med 1 006 nordmenn, som utgjør et representativt utvalg av personer i alderen 18+ år fra YouGov-panelet i perioden 30. november til 5. desember 2016. Kilde: YouGov.

PA Images

Emner

  • Livsstil, mote, fritid

Kategorier

  • yougov
  • vekt
  • veldedige organisasjoner
  • jul
  • veldedighet

YouGov er et av Nordens mest siterte analyseinstitutter og har vært en forløper innen bruken av Internett og informasjonsteknologi til gjennomføring av markedsundersøkelser. Vi har 90 høyt kvalifiserte analysefagfolk fordelt på våre seks nordiske kontorer i Stockholm, Malmö, København, Oslo, Helsinki og Kolding.

Vår misjon er å levere en uavbrutt strøm av nøyaktige data og innsikt i hva folk tenker og gjør over hele verden, hele tiden, slik at virksomheter og organisasjoner kan betjene kunder og brukere bedre.

Kontakter

Tove Keldsen

Nordic Marketing Manager Marketing +45 3142 6154