ABAX wprowadza środki ostrożności przeciwko koronawirusowi, przyjmując nową taktykę pracy

Wiadomość   •   Mar 09, 2020 14:51 CET

Home office w ABAX

ABAX monitoruje rozwój wirusa COVID-19 i, chcąc zachować bezpieczeństwo swoich pracowników oraz otoczenia, wprowadza dwie zmiany w działaniu firmy, z których jedna jest dla firmy prawdziwym wyzwaniem. Za wprowadzenie nowych środków ostrożności odpowiada Atle Karlsen, Chief Performance Officer w ABAX.

Ograniczenie podróży służbowych

Karlsen informuje, że podróże służbowe między rynkami: Wielkiej Brytanii, Polski, Holandii, Finlandii, Danii, Szwecji i Norwegii zostały wstrzymane.

- Wprowadzamy, ze skutkiem natychmiastowym, zakaz podróżowania w przypadku delegacji, które nie są niezbędne dla prowadzenia działalności.

Karlsen wyjaśnia, że zakaz obejmuje także wcześniej zarezerwowane podróże, które należy odłożyć lub odwołać. Firma odradza również uczestnictwo w ogólnych zgromadzeniach poza biurem.

Próba generalna - 300 osób pracuje z domu

11 marca ABAX przeprowadzi próbne zamknięcie wszystkich swoich obiektów biurowych przy jednoczesnym zachowaniu pełnej produktywności. W tym dniu po raz pierwszy 300 pracowników z sześciu różnych biur w Europie naraz pozostanie w domu, pracując cały dzień w regularnych godzinach otwarcia biura.

- Jesteśmy dobrze przygotowani, więc nie będzie miało to negatywnego wpływu na wydajność, ani na naszych klientów i partnerów, z którymi spotkamy się planowo. To wydarzenie pokaże nam, jak dobrze potrafimy sobie poradzić z wybuchami epidemii i innymi nagłymi zdarzeniami.

Karlsen wyjaśnia, że nic nie wskazuje na to, że ABAX lub pracownicy są bardziej lub mniej narażeni na ryzyko zachorowania, niż inni obywatele. Kroki te podejmowane są w celu wprowadzenia niezbędnych środków ostrożności i bycia dobrze przygotowanym – podsumowuje.

Komentarze (0)