Eutelsat Broadband zwiększa prędkość oraz wyznacza standardy dla limitu danych dzięki najnowszemu rozwiązaniu satelitarnemu tooway™ Business

Komunikat prasowy   •   Lut 28, 2017 12:57 CET

Londyn, 28 lutego 2017 - Eutelsat Broadband przedstawił unowocześnioną satelitarną usługę szerokopasmową, tooway™ Business, mającą zaspokoić potrzeby firm przydomowych, przedsiębiorstw małych i średnich, a także wielkich korporacji zlokalizowanych w Europie, Afryce Północnej i znacznych częściach Bliskiego Wschodu. Nowa usługa zapewnia zwiększoną prędkość pobierania, od 22 do 30 Mb/s, a także zwiększony limit transmisji danych - do 500 GB miesięcznie, co wyznacza nowe standardy rynku. Szczegółowe informacje dotyczące nowych pakietów usług na polskim rynku znajdują się na nowej stronie internetowej tooway™ Business: www.tooway.pl/business

tooway™ Business oferuje pakiety szerokopasmowe z dużym limitem transmisji danych, włączając pakiet oferujący 500 GB miesięcznie, oraz elastycznymi cechami dla rynku B2B, takimi jak publiczne adresy IP i ochrona godzin pracy; a także pełnym zakresem opcji indywidualnych, włączając gwarantowaną prędkość łącza.

tooway™ Business to idealne rozwiązanie dla organizacji zlokalizowanych w miejscach, gdzie stacjonarne łącza internetowe są zbyt wolne, bądź zupełnie niedostępne, a także dla działań wymagających szerokopasmowych rozwiązań alternatywnych dla łącz stacjonarnych, w zastosowaniach krytycznych, czy jako łącza zapasowe. Rynki wertykalne wykorzystują zalety rozwiązania satelitarnego tooway™ Business na wiele sposobów: przemysł paliwowo-energetyczny - obsługa odległych instalacji; prywatne i publiczne agencje ochrony - monitoring i koordynacja akcji; sektor mediowy - transmisja treści; sektor łączności i informacji - łączność sieciowa i łącza dosyłowe; sektor turystyczny - dostęp do Internetu dla turystów i innych odwiedzających.

Dzięki ulepszonej usłudze tooway™ Business, zapewniamy przedsiębiorcom pełen zakres wiodących na rynku szerokopasmowych usług satelitarnych, które mają wypełnić ich komercyjne potrzeby,” powiedział Olivier Anstett, dyrektor generalny Eutelsat Broadband. „Jeśli czujesz, że brak dostępu do szybkich usług szerokopasmowych wstrzymuje rozwój twojego biznesu, potrzebny ci alternatywny, bądź dodatkowy dostawca, zacznij od tooway™ Business.”

Nowe usługi tooway™ Business to:

• tooway™ Business 25 - limit 25 GB miesięcznie, idealna dla prosumentów, małych biur lub biur domowych.
  • tooway™ Business40 - limit 40 GB miesięcznie, idealna dla przedsiębiorstw małych i średnich.
  • tooway™ Business 100, 200, 500 - limit odpowiednio 100, 200, 500 GB miesięcznie, idealna dla większych korporacji.
  • „tooway™Telemetry Lite lub tooway™ Telemetry Premium” - limit odpowiednio 0,5 i 2 GB miesięcznie, stworzona dla działalności opartych np. o komunikację m2m z prędkością pobierania i ładowania 2 Mb/s.

Pakiety tooway™ Business 25, 40, 100, 200 i 500 oferują najszybszą w Europie prędkość pobierania satelitarnego - do 30 Mb/s i ładowania - do 6 Mb/s. Wszystkie z nich niosą ze sobą dodatkowe korzyści biznesowe:

• Ochrona Godzin Pracy zapewnia klientom biznesowym priorytetowy dostęp do sieci satelitarnej w kluczowych godzinach operacyjnych - między 7:00 a 19:00 czasu lokalnego - niczym dostęp do wolnego, lewego pasa na autostradzie w największych godzinach szczytu.
  • Stały adres IP, istotny w zastosowaniach takich, jak serwery internetowe, hosting baz danych i hosting końcowy, bezpośredni transfer plików oraz zdalny dostęp do urządzeń monitorujących.

Dostępne są również płatne opcje dodatkowe, mające na celu zmaksymalizowanie wydajności usługi:

• Noc. Opcja dedykowana dla zastosowań takich jak planowane łącza zapasowe lub transfery dużych plików, które powodują przeciążenie łącza, ale mogą być wykonane nocą, podczas gdy sieć jest mniej oblegana. Niewielka dopłata do abonamentu gwarantuje dodatkowy, nielimitowany przesył danych między północą, a 6 rano.
  • Dodatkowe pakiety w wysokości 1, 10, 20, 50, 100 GB dostępne są w ramach elastycznego podejścia do indywidualnych potrzeb klienta.
  • Gwarantowana przepustowość od 128 Kb/s do 1 Mb/s, idealna dla specyficznych zastosowań krytycznych.
  • Dodatkowe stałe adresy IP w sytuacjach, gdy wymagany jest więcej niż jeden adres IP.

Rozwiązania tooway™ Business dostarczane są przy użyciu satelity KA-SAT. Dzięki jego innowacyjnej konstrukcji, użytkownicy w Europie, Afryce Północnej i znacznych częściach Bliskiego Wschodu mają dostęp do usług szerokopasmowych za cenę nieporównywalnie niższą niż ceny usług świadczonych przez inne satelity.

Więcej informacji o rozwiązaniach tooway™ Business i ich dystrybucji na: www.tooway.pl/business (lub www.tooway.co.uk/business w wersji brytyjskiej).

O Eutelsat Broadband

Eutelsat Broadband to jednostka Eutelsat Communications (NYSE Euronext Paris: ETL), jednego z wiodących operatorów satelitarnych na świecie, odpowiedzialna za satelitarne usługi szerokopasmowe na rynku klientów indywidualnych oraz biznesowych, a także na rynku nadawczym w całej Europie, Afryce Północnej i na większości terenów Bliskiego Wschodu. Oferowana przez nią usługa tooway™ to najlepsze w swojej klasie satelitarne rozwiązanie szerokopasmowe, z prędkością pobierania do 22 Mb/s i wysyłania do 6 Mb/s, będące wyjątkową, opłacalną alternatywą dla technologii naziemnych, w lokalizacjach o ich niewystarczającym zasięgu, bądź jego całkowitym braku. Potrzeby klientów korporacyjnych i dostawców telekomunikacyjnych spełniane są dzięki rozwiązaniom tooway™ Business, oferującym pakiety szerokopasmowe z limitem transmisji danych nawet do 500GB miesięcznie oraz funkcjami B2B, takimi jak publiczny adres IP, ochrona godzin pracy, czy inne spersonalizowane funkcje, np. gwarantowana przepustowość łącza. Eutelsat Broadband dostarcza również najnowsze, oparte o technologię IP, wysokiej jakości rozwiązania, umożliwiające satelitarne gromadzenie informacji (SNG) – usługę NewsSpotter. Więcej informacji na: www.tooway.co.uk/business

Kontakt dla mediów:

Paul Smith