EUTELSAT COMMUNICATIONS: DOROCZNE WALNE ZGROMADZENIE UDZIAŁOWCÓW, 4 LISTOPADA 2016

Komunikat prasowy   •   Lis 04, 2016 18:03 CET

Paryż, 4 listopada 2016 - w dniu dzisiejszym w Paryżu odbyło się Zwyczajne i Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy Eutelsat Communications (NYSE Euronext Paris: ETL). Wszystkie przedłożone ustawy zostały zatwierdzone, obejmując w szczególności:

• Aprobatę rozliczeń rachunkowych;
  • Rozliczenie dywidend za rok finansowy 2015-16, wynoszących 1,10 Euro za akcję, które zostaną wypłacone gotówką 18 listopada 2016;
  • Przedłużenie mandatów Michela de Rosena, Carole Piwnicy i Miriema Bensalaha Chaqrouna;
  • Mianowanie „Fonds Stratégique de Participations”1 członkiem Zarządu, reprezentowanym przez Dominique’a D’Hinnina;
  • Mianowanie dyrektora generalnego, Rodolphe’a Belmera, członkiem Zarządu.

Ponadto, Rada Dyrektorów utwierdziła Michela de Rosena na stanowisku przewodniczącego Zarządu.

Wyniki głosowania w sprawie przedłożonych ustaw będą dostępne na www.eutelsat.com

1 FSP to obecny we francuskich spółkach, długoterminowy inwestor kapitałowy, wspierany przez sześć największych francuskich towarzystw ubezpieczeniowych (BNP PARIBAS CARDIF, CNP ASSURANCES, CREDIT AGRICOLE ASSURANCES, SOGECAP (SOCIETE GENERALE group), GROUPAMA and NATIXIS ASSURANCES).