Eutelsat prezentuję markę „Konnect Africa” dla satelitarnych działań szerokopasmowych

Komunikat prasowy   •   Lis 15, 2016 14:14 CET

Cape Town, Paryż, 15 listopada 2016 - Dzisiejsze wprowadzenie przez Eutelsat Communications (NYSE Euronext Paris: ETL) marki „Konnect Africa" na targach AfricaCom to zmiana w zakresie przedsięwzięcia „Broadband for Africa”, zorganizowanego celem ożywienia rynku w kierunku satelitarnych usług szerokopasmowych w Afryce Subsaharyjskiej.

Wznowione wysiłki celem zmniejszenia wykluczenia cyfrowego

Marka „Konnect Africa” i nowy slogan „Taking Broadband Further” zostały stworzone by odzwierciedlić ambicje Eutelsat w zakresie zwiększenia satelitarnej łączności szerokopasmowej w Afryce. Mając 20 silnych oddziałów na kluczowych rynkach Afryki, „Konnect Africa” dąży do objęcia pozycji wiodącego dostawcy usług nowej generacji, współpracującego z lokalnymi partnerami, celem promocji wysokiej jakości usług dla klientów indywidualnych i biznesowych, a zarazem zmniejszenia wykluczenia cyfrowego na kontynencie.

Komercyjny start w 2017

Nowa marka to kamień milowy zapowiadający wdrażanie usług komercyjnych, planowane na rok 2017, mające objąć ponad 20 krajów subsaharyjskich przed rokiem 2019.

Portfolio „Konnect Africa” zostanie dostosowane do profili i potrzeb jego partnerów: operatorów danych, operatorów mobilnych lub VSAT, dostawców Internetu i platform pay TV, które mogą łączyć usługi TV z internetowymi. „Konnect Africa” zapewni pełen zakres usług, od odpowiedniej przepustowości łącz po rozwiązania end to end.

Więcej informacji na: www.konnect-africa.com

Materiał wideo o „Konnect Africa”: https://youtu.be/gH8tGLc-1Z4

Odwiedź zespół „Konnect Africa” na targach AfricaCom (15-17 listopada) na stoisku Eutelsat: D6