Marie-Sophie Ecuer dyrektorem Eutelsat ds. Komunikacji Korporacyjnej

Komunikat prasowy   •   Sty 25, 2018 10:25 CET

Paryż, 25 stycznia 2018 - Eutelsat Communications (Euronext paris: ETL) mianuje Marie-Sophie Ecuer dyrektorem ds. komunikacji korporacyjnej.

Marie-Sophie może pochwalić się bogatym życiorysem zawodowym, zarówno w zakresie komunikacji, jak w branży kosmicznej, gdzie zdobyła większość doświadczenia. Swą karierę rozpoczęła w dziale komunikacji spółki Thales, skąd w roku 2011 przeszła do Itron jako szefowa działu ds. kontaktów z prasą międzynarodową.

Marie-Sophie posiada obszerną wiedzę o Eutelsat, jako, że do działu komunikacji korporacyjnej spółki dołączyła w roku 2012. Dotychczas powierzano jej rozmaite projekty z zakresu komunikacji; obejmowała również stanowisko szefowej ds. komunikacji z mediami.

Marie-Sophie posiada dyplomy Science Po Grenoble oraz CELSA, francuskiej szkoły wyższej nauk informatycznych i komunikacji. Ukończyła także program w szkole biznesowej HEC Paris.