Perskojęzyczny Manoto TV przełącza się na satelity Eutelsat

Komunikat prasowy   •   Sty 30, 2017 10:55 CET

Paryż, 30 stycznia 2017 - Manoto TV, popularny kanał komercyjny, nadający w języku perskim, ukończył przejście wersji SD i HD na satelitę EUTELSAT 7B, obsługiwanego przez Eutelsat Communications (NYSE Euronext Paris: ETL). Kanał jest obecnie dostępny wyłącznie z satelitów HOTBIRD i satelity EUTELSAT 7B, zapewniających razem pokrycie dla perskojęzycznych odbiorców w Europie, Iranie i na Bliskim Wschodzie.

Londyński Manoto TV, którego właścicielem jest Marjan Television Network, już od pierwszych dni swojej obecności na rynku w roku 2010, na pozycji HOTBIRD, zyskuje coraz większy udział w rynku. Kanał ten, dostępny w systemie FTA, ma w swej ofercie filmy, seriale, programy dokumentalne, rozrywkowe i informacyjne.

Wyjąkowa oferta programowa i treści w języku perskim

Ponad 2 mln gospodarstw domowych odbierających ofertę HOTBIRD w Iranie są już przystosowane do podwójnego odbioru z HOTBIRD oraz satelity EUTELSAT 7B. Dzięki temu, odbiorcy ci mogą cieszyć się najlepszą jakością obrazu kanału Manoto HD oraz zróżnicowaną ofertą programową i treściami FTA.

Ghassan Murat, wiceprezes oddziału Eutelsat Bliski Wschód ds strategii i rozwoju biznesu, powiedział: „Jesteśmy dumni z umocnienia naszych wyjątkowych relacji z Manoto TV. Dzięki temu widzowie mają dostęp do bezkonkurencyjnej oferty programowej treści perskojęzycznych w najlepszej jakości poprzez antenę odbierającą sygnał z popularnych satelitów HOTBIRD i satelity EUTELSAT 7B.”

Dyrektor operacyjny Manoto, Robert Le Merle, dodał: „Manoto TV to najpopularniejszy kanał perskojęzyczny, zostawiający konkurencję daleko w tyle. Jako, że oczekiwania odbiorców wciąż rosną, a tanie kanały ogólnodostępne nie są już atrakcyjne, chcemy zapewnić naszym widzom najlepsze wrażenia za pomocą lepszej rozdzielczości obrazów i produkcji na większą skalę. Dzięki współpracy z Eutelsat dostarczamy na ten rozwijający się rynek usługi najwyższej jakości. Większość dostawców usług satelitarnych w regionie daje jedynie krótkoterminowe możliwości. Nasza misja to współpraca z firmą, która ma swoją wizję przyszłości. Wizja Eutelsat jest spójna z naszą.”