Philippe Lin dyrektorem generalnym chińskiego biura regionalnego Eutelsat

Komunikat prasowy   •   Maj 30, 2016 07:40 CEST

Paryż, Singapur, 30 maja 2016 - Eutelsat Communications (NYSE Euronext Paris: ETL) ogłasza, iż Philippe Lin został mianowany dyrektorem generalnym chińskiego biura regionalnego grupy Eutelsat.

Rozwój działalności Eutelsat w Chinach zostanie ukierunkowany bogatym doświadczeniem Philippe, zarówno w działalności komercyjnej, jak i instytucjonalnej. Początki jego kariery to, między innymi, praca w Chińskiej Radzie Promocji Handlu Zagranicznego, czy stanowiska wykonawcze zarówno w pekińskiej, jak i paryskiej filii firmy Total. Do Eutelsat Philippe Lin dołącza po 15 latach pracy jako główny przedstawiciel i wiceprezes Airbus China.

Jako obywatel Francji, Philippe ukończył pekiński uniwersytet ekonomii i biznesu międzynarodowego (University of International Business and Economics), najsłynniejszą francuską szkołę wyższą, Ecole Nationale d’Administration (ENA) i kanadyjską Ecole Nationale d’Administration Publique.