Przegląd wydarzeń początku roku 2016

Komunikat prasowy   •   Sty 18, 2016 10:19 CET

Przegląd wydarzeń początku roku 2016

18 stycznia 2016 - Eutelsat Quantum, współpraca z Facebookiem, pierwszy, w pełni elektryczny satelita, technologia SmartLNB, pierwsza transmisja UHD na żywo o światowym zasięgu… to tylko niektóre z sukcesów, jakie osiągnęliśmy w roku 2015, w odpowiedzi na oczekiwania naszych klientów i użytkowników technologii satelitarnej. Mimo, iż rok 2016 dopiero się rozpoczął, nadchodzące wydarzenia są dowodem na kontynuację trendu.

Mierząc wysoko: trzy wyniesienia w trzy miesiące

Celem utrzymania ciągłości oraz ekspansji pojemności na rynkach Europy z satelitą EUTELSAT 9B oraz Ameryki Łacińskiej z satelitami EUTELSAT 65 West A i EUTELSAT 117 West B, w nadchodzących tygodniach, w krótkich odstępach czasu, zostaną wyniesione trzy satelity. Gotowe do transmisji najważniejszych wydarzeń sportowych, włącznie z Euro 2016 i Olimpiadą w Rio, nowe satelity przyniosą długo oczekiwaną radość odbioru użytkownikom na całym świecie.

Sięgając gwiazd: V edycja konkursu DStv Eutelsat Star Awards

Kontynuując współpracę z MultiChoice Africa, zapoczątkowaną w roku 2011, luty oznacza dla Eutelsat kolejny etap zaangażowania firmy w rozwój edukacji naukowej. Przez pięć minionych lat konkurs DStv Eutelsat Star Awards zachęcał studentów z Afryki, by pokładali swe zainteresowania w nauce, a także zwracał ich uwagę na znaczenie satelitów w coraz szybszym rozwoju ekonomicznym całego kontynentu. Zwycięzcy kolejnej edycji tego panafrykańskiego konkursu zostaną ogłoszeni 9 lutego w stolicy Kenii, Nairobi.

Stąpając po ziemi: odwiedź nas na targach CSTB, Satellite 2016 i CABSAT

Wśród najważniejszych planów firmy na najbliższe trzy miesiące znajdują się takie pozycje jak: spotkania z klientami, pozyskiwanie nowych partnerów, a także monitorowanie stanu przemysłu satelitarnego. Nasi pracownicy stawią czoła klientom oraz całemu przemysłowi na kluczowych targach i wydarzeniach, wszędzie tam, gdzie dociera globalny zasięg Eutelsat. Zapraszamy na spotkanie z nami w Moskwie na targach CSTB, w dniach 26-28 stycznia, w Waszyngtonie na Satellite 2016, w dniach 7-10 marca oraz w Dubaju na CABSAT, w dniach 8-10 marca.

Chcąc być na bieżąco, subskrybuj nasze publikacje lub obserwuj nas na portalach, takich jak Twitter, LinkedIn, czy Facebook.