Świąteczna dwunastka Eutelsat

Komunikat prasowy   •   Gru 22, 2015 11:25 CET

Paryż, 22 grudnia 2015 - Rok 2015 był rokiem wyjątkowym, zarówno dla nas, naszych klientów, jak i partnerów. Główne cele zostały osiągnięte, co umożliwiło nam wystosowanie ulepszonej oferty usług komunikacyjnych i nadawczych dla odbiorców na całym świecie. Nasze wyzwanie na rok 2016 to jeszcze więcej innowacji. Bądźcie gotowi!

Kluczowe wydarzenia w roku 2015:

Styczeń - zasięg usług TV Eutelsat obejmujemiliard odbiorców na całym globie i wciąż wzrasta!

Luty - do naszej galaktyki dołączają dwie nowe afrykańskie gwiazdy; Hannah Kasule i Joseph Mahiya zwyciężają w konkursieDStv Eutelsat Star Awards w kategoriach najlepszy plakat i esej

Marzec - pierwszy w pełni elektryczny satelita EUTELSAT 115 West B zostaje pomyślnie wyniesiony, zapewniając wysokiej wydajności pojemność w pasmach C i Ku dla obydwu Ameryk

Kwiecień - Eutelsat i technologia Ultra HD, jeden z najgorętszych trendów przemysłu nadawczego na targach MIP TV

Maj - Eutelsat Broadband rozszerza usługi B2B o elastyczne rozwiązaniaadvanced Tooway Business

Czerwiec - Poste Italiane wybiera satelitarne usługi szerokopasmowe celemzminimalizowania przepaści cyfrowej na włoskich terenach wiejskich

Lipiec - kontrakt na satelitęEutelsat Quantum podpisany! Pierwszy z nowej generacji satelitów rekonfigurowalnych, skonstruowany w ramach partnerstwa publiczno-prywatnego Eutelsat z ESA i Airbus Defence and Space

Sierpień - perfekcyjny satelitaEUTELSAT 8 West B wyniesiony 20 sierpnia. Nowa gwiazda nadawców z Bliskiego Wschodu i Afryki Północnej

Wrzesień - Eutelsat wkracza do świata IoT Sigfox wraz z cechującą się niską mocą i przepływnościątechnologią SmartLNB, umożliwiającą wymianę informacji w stacjach bazowych

Październik - współpracaEutelsat i Facebook w zakresie szerzenia łączności internetowej wśród Afrykańczyków; dzierżawa całego ładunku w paśmie Ka na satelicie AMOS-6

Listopad - platformaFRANSAT TV prezentuje nową markę oraz przyspiesza proces przejścia na standard High Definition

Grudzień - satelita EUTELSAT 36C startuje 24 grudnia: nie ma lepszego sposobu na zakończenie roku, niż wyniesienie nowego satelity!

Założona w 1977 roku firma Eutelsat Communications (NYSE Euronext Paris: ETL, kod ISIN: FR0010221234) jest jednym z wiodących na świecie i najbardziej doświadczonych operatorów satelitów komunikacyjnych. Firma oferuje pojemność nadawczą na 38 satelitach klientom, wśród których są nadawcy i stowarzyszenia nadawców, operatorzy płatnej telewizji, dostawcy usług internetowych i wideo oraz przedsiębiorstwa i agencje rządowe. Satelity Eutelsat zapewniają pełen zasięg na Europę, Bliski Wschód, Afrykę, region Azji i Pacyfiku oraz obie Ameryki, umożliwiając szerokopasmową i rządową komunikację wideo, danych, niezależnie od lokalizacji użytkownika. Siedziba firmy znajduje się w Paryżu, a biura i teleporty zlokalizowane są na całym świecie. Eutelsat zatrudnia 1000 mężczyzn i kobiet z 37 krajów, którzy będąc ekspertami w swych dziedzinach, współpracują z klientami zapewniając najwyższą jakość świadczonych usług.