Współpraca GLOBAL Technologies i Eutelsat celem usług dla Mattel, wiodącego operatora mobilnego w Mauretanii

Komunikat prasowy   •   Lis 16, 2016 10:33 CET

Cape Town, Paryż, 16 listopada 2016 - GLOBAL Technologies, międzynarodowa firma zapewniająca kompleksowe usługi technologiczne, zawarła kilkuletni kontrakt z Eutelsat Communications (NYSE Euronext Paris: ETL), obejmujący pojemność pasma C satelity EUTELSAT 8 West B. Kontrakt ten umożliwi firmie Mattel, spółce zależnej Tunisie Télécom, a zarazem wiodącemu operatorowi usług mobilnych na rynku mauretańskim, rozwój sieci mobilnej i Internetu.

Celem zapewnienia lepszej jakości usług i dostępu do Internetu, zwłaszcza na terenach nieobjętych sieciami naziemnymi, Mattel wykorzystuje doświadczenie GLOBAL Technologies Group. Kompleksowa modernizacja sieci VSAT, od fazy projektu po rozlokowanie najnowocześniejszych rozwiązań technologicznych dla Mattel na terytorium całego kraju, przeprowadzana jest przy współpracy GLOBAL Technologies i Eutelsat.

Jean-Paul Steinitz, dyrektor generalny GLOBAL Technologies, powiedział: „Chcąc wesprzeć Mattel w staraniach o powszechny dostęp do Internetu i usług mobilnych w Mauretanii, podjęliśmy współpracę z jednym z wiodących operatorów satelitarnych, firmą Eutelsat. Wykorzystamy pojemność dostępną na satelicie EUTELSAT 8 West B, który został wyniesiony w ubiegłym roku.”

Michel Azibert, dyrektor Eutelsat ds. reklamy i rozwoju, dodał: „Niniejszy kontrakt to debiut satelity EUTELSAT 8 West B na mauretańskim rynku. W przyszłości chcielibyśmy powielić model współpracy, jaki ustaliliśmy z GLOBAL Technologies w Mauretanii, i zastosować go na innych rynkach.”

Jak to działa

Rozdystrybuowane na terytorium Mauretanii anteny VSAT, o średnicach rzędu 2,5 - 4,5 metra, wykorzystywane są do łączenia sygnałów telefonii mobilnej i internetowych stacji bazowych z satelitą EUTELSAT 8 West B, bez potrzeby wykorzystania sieci naziemnych.

Odwiedź Eutelsat na targach AfricaCom w dniach 15-17 listopada: stoisko D6.

O GLOBAL Technologies

GLOBAL Technologies to znany gracz na rynku wysokich technologii, specjalizujący się w projektach, instalacjach i działaniach na newralgicznej infrastrukturze technicznej i systemach. Wykorzystując doświadczenie i specyficzne kompetencje, GLOBAL Technologies dostarcza wyszukany sprzęt do najmniej sprzyjających zakątków świata. Grupa pracuje dla firm i organizacji w środowiskach, w których ciągłość usług jest kluczem do bezpieczeństwa, łączności, a także działalności instytucji rządowych i międzynarodowych. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wyspecjalizowanych zespołach i biegłości w zakresie nowinek technicznych, GLOBAL Technologies oferuje wachlarz konkurencyjnych usług, mających na celu poprawę jakości pracy jego klientów na całym świecie: Staffing & Consulting, Solutions IT & Telecom, Digital Security i SATCOM Solutions.

GLOBAL Technologies wciąż wzmacnia swą pozycję na rynkach międzynarodowych, udowadniając zdolność do zapewnienia ciągłości i wysokiej jakości usług bez względu na warunki. Grupa działa obecnie w 30 krajach i jest zaangażowana w ponad 200 projektów. W międzynarodowych zespołach GLOBAL Technologies pracuje około 250 najlepszych specjalistów, dzięki czemu Grupa zapewnia wysokiej jakości usługi lokalne wszystkim swoim klientom.

Więcej informacji:

www.global.fr