Opodo

Opodo.pl udostępnia swoim Użytkownikom nowy wygląd oraz nowe funkcjonalności

Komunikat prasowy   •   Lip 02, 2012 10:41 CEST

W ramach rozwoju portalu Opodo.pl  i dostosowywania do potrzeb naszych Użytkowników, rozwinęliśmy kilka nowych funkcjonalności oraz zaproponowaliśmy nową, odświeżoną szatę graficzną. Teraz Opodo.pl zbliżone jest swoim wyglądem do serwisu Opodo.co.uk, który jest siostrzanym serwisem Opodo.pl i wiodącym serwisem turystycznym w Wielkiej Brytanii (ponad 7 mln odsłon miesięcznie).  Dzięki funkcjonalności dynamicznego filtrowania ofert lotniczych, nasi Użytkownicy mogą teraz łatwo i szybko zawężać wyniki wg takich kryteriów jak godziny wylotu i powrotu, max. czas lotu, ilości przesiadek czy wyeliminować loty wymagające nocnego oczekiwania na przesiadkę. W przypadku wyszukiwania hoteli, filtrowanie pozwala na szybkie wyszukanie hoteli oferujących w cenie wynajmu pokoju dostęp do Internetu czy śniadanie. Dodatkowo, teraz każdy hotel w szybki sposób można odnaleźć na mapie. Dla osób ceniących sobie elastyczność wobec destynacji dla swojej podróży, oddajemy funkcjonalność  Porównaj destynacje  dzięki której udostępniamy naszym Użytkownikom możliwość wyszukania ofert lotniczych do 6 różnych miejsc na świecie w jednym zapytaniu. Funkcjonalność ta z pewnością przypadnie do gustu tym Użytkownikom którzy wiedzą jakim aktywnością chcieliby się oddać podczas wyjazdu, ale nie są zdecydowani na 1 konkretną destynację.

Opodo jest wiodącym w Europie  internetowym biurem podróży. Opodo jest cześcią  ODIGEO, jednej z wiodących grup turystycznych na całym świecie i największą firmą e-commerce w Europie. Nasze cztery marki, tj. eDreams, GO Voyages, Opodo i Travellink, oferują najlepszą ofertę na tanie, regularne i czarterowe przeloty, wycieczki, wynajem samochodów, ubezpieczenia podróży, pakiety krótko i długoterminowe, łącznie dla 12 mln Klientów rocznie w 28 krajach , jednocześnie zapewniając reklamodawcom i afilantom wysoce skuteczną platformę, dzięki której mogą docierać tak do rynków światowych jak i lokalnych.