Atrament w formacie A3: Brother prezentuje nową linię urządzeń dla biur

Komunikat prasowy   •   Lut 20, 2017 09:57 CET

Nowe atramentowe urządzenia wielofunkcyjne z serii Brother InkBenefit Professional oferują szybki, ekonomiczny i wysokojakościowy druk. Zostały wyposażone w szereg funkcjonalności, które usprawniają tworzenie i zarządzanie dokumentami. Oferują funkcje drukowania w formacie A3, kopiowania, skanowania i faksowania. Charakteryzują się przy tym wysoką wydajnością, co sprawia, że znajdą zastosowanie w wymagających środowiskach biurowych, w których produkuje i procesuje się duże ilości dokumentów. Nowe modele oferują druk dwustronny (MFC-J3930DW pozwala dodatkowo na automatyczne dwustronne kopiowanie, skanowanie i faksowanie) i są wyposażone w pojemne tace na papier oraz w automatyczne podajniki arkuszy.

Modele z serii InkBenefit Professional oferują łatwą i intuicyjną obsługę dzięki dużym dotykowym wyświetlaczom LCD. Urządzenia działają w sieciach przewodowych i bezprzewodowych, dzięki czemu gotowe dokumenty można udostępniać firmowym grupom roboczym, co pozwala ograniczyć wydatki na materiały eksploatacyjne. Modele pozwalają też na bezpośrednie drukowanie z popularnych usług chmurowych oraz drukowanie i skanowanie do szerokiej gamy urządzeń mobilnych.

Nowa seria zapewnia wysoki poziom bezpieczeństwa tworzonych i przetwarzanych dokumentów. Modele są kompatybilne z rozwiązaniami Brother do rozliczania i kontroli wydruków. Brother MFC-J3930DW został również wyposażony w zintegrowany czytnik NFC, który umożliwia drukowanie z urządzeń mobilnych oraz identyfikację kart zbliżeniowych, za pomocą których użytkownicy mogą zwalniać zadania do druku.

Brother MFC-J2330DW, MFC-J3530DW i MFC-J3930DW - specyfikacja:

• Wysoka prędkość druku: 22 obrazów na minutę w czerni i bieli oraz 20 obrazów na minutę w kolorze (wg. normy ISO/IEC 24734)
  • Obsługa wysokowydajnych kartridży z tuszem, pozwalających na wydruk do 3000 stron w czerni i bieli lub 1500 stron w kolorze
  • Wydruk pierwszej strony w mniej niż 6 sekund
  • Kopia pierwszej strony w mniej niż 6 sekund w przypadku modeli MFC-J3530DW i MFC-J3930DW oraz w 10 sekund w przypadku MFC-J2330DW
  • Podajniki papieru na 250 arkuszy oraz automatyczny podajnik dokumentów o pojemności 50 arkuszy. MFC-J3930DW ma dodatkowy dolny podajnik, który mieści 250 arkuszy i podajnik wielofunkcyjny na 100 arkuszy
  • Dotykowy wyświetlacz LCD o przekątnej 9,3 cm w MFC-J3930DW i wyświetlacze o przekątnej 6,8 cm w MFC-J2330DW i MFC-J3530DW
  • Szybkie faksy w modelach MFC-J3930DW i MFC-J3530DW – o prędkości 33600 bps.
  • Łączność bezprzewodowa IEEE 802.11 b/g/n i obsługa rozwiązania Wi-Fi Direct do szybkiego drukowania z komputerów lub urządzeń mobilnych bez konieczności użycia routera
  • Interfejsy przewodowe Ethernet 10Base-T/100Base-TX oraz USB 2.0
  • Obsługa aplikacji i usług Brother iPrint&Scan, AirPrint, Google Cloud Print 2.0, Mopria i wtyczki Print Service for Android
  • Drukowanie z Dropbox, Evernote, Google Drive i OneDrive