Drukuj etykiety wprost ze smartfona

Komunikat prasowy   •   Cze 08, 2017 09:39 CEST

Drukarka etykiet Brother P-touch P300BT kierowana jest do użytkowników domowych, którzy potrzebują intuicyjnego w obsłudze narzędzia zarówno do oznaczania, jak i dekorowania przedmiotów codziennego użytku. Charakteryzuje się niewielkimi wymiarami i wagą oraz prostym i eleganckim wzornictwem. Wyposażona jest w ręczną gilotynę do ucinania etykiet oraz diodę LED informującą o statusie urządzenia.

Nowy model drukuje etykiety z prędkością 20 mm na sekundę. Urządzenie jest kompatybilne z darmową aplikacją mobilną P-touch Design&Print, która oferuje szereg szablonów ze zdjęciami i poradami, możliwość projektowania i podglądu własnych etykiet (w tym rozszerzone opcje edycji tekstu i grafik) czy też zachowywanie, przechowywanie etykiet oraz zakup nowych funkcji. Aplikacja oferuje ponadto 37 szablonów w 6 kategoriach. Jest dostępna na urządzenia mobilne Apple z systemem iOS 9 lub nowszym oraz na smartfony i tablety z system Android 4.1 lub nowszym.

Drukarka PT-P300BT pozwala drukować na taśmach Brother TZe, w których zastosowana została opatentowana przez producenta technologia laminowania. Taśmy te składają się z sześciu warstw, tworzących cienką i bardzo wytrzymałą etykietę. Znaki nanoszone są metodą termotransferu i umieszczane pomiędzy dwoma ochronnymi warstwami PET (folia poliestrowa). Takie rozwiązanie zabezpiecza je przed cieczami, tarciem, temperaturą, chemikaliami oraz światłem słonecznym. Przeprowadzone testy taśm dają gwarancję wysokiej jakości oraz dużej wytrzymałości. Nośniki są również wygodne w użyciu – charakteryzują się łatwą w odklejeniu warstwą zabezpieczającą oraz dobrą przyczepnością. PT-P300BT może drukować na nośnikach TZe różnego rodzaju, w tym na taśmach materiałowych do oznaczania ubrań, przezroczystych matowych oraz z silną powierzchnią klejącą do chropowatych powierzchni. Drukuje na etykietach w kolorze białym (druk czarny oraz złoty), różowym (druk złoty), granatowym (druk złoty) oraz bordowym (druk złoty).

Drukarka etykiet Brother PT-P300BT jest objęta 3-letnią gwarancją. Zasilana może być 6 bateriami AAA za pomocą opcjonalnego zasilacza. Więcej szczegółów na www.brother.pl

Linki do pobrania aplikacji P-touch Design&Print:

iOS: https://itunes.apple.com/gb/app/design-print/id1105307806?mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.brother.ptouch.designandprint&hl=pl