Etykiety w dwóch kolorach – profesjonalna termiczna drukarka etykiet od Brother

Komunikat prasowy   •   Lut 21, 2017 11:21 CET

Brother QL-800 to profesjonalna termiczna drukarka etykiet, która drukuje w dwóch kolorach: czarnym i czerwonym, co umożliwia podkreślanie szczególnie ważnych informacji na produkowanych etykietach (druk dwukolorowy jest dostępny przy zastosowaniu specjalnej taśmy). Model może drukować oznaczenia takie jak tekst, znaki, ramki i kody kreskowe. Nowa drukarka Brother pozwala na znakowanie materiałów biurowych: dokumentów, segregatorów, teczek, płyt CD/DVD, kabli i wtyczek, identyfikatorów i mebli. Znajdzie również zastosowanie w magazynach i firmach logistycznych jako narzędzie do oznaczania paczek, kopert i kartonów. Urządzenie może być także stosowane w punktach handlu detalicznego do druku etykiet umieszczanych na towarach, sklepowych półkach i ekspozycjach. QL-800 to również rozwiązanie dla producentów żywności i restauracji: umożliwia produkcję oznaczeń z informacjami o terminach przydatności do spożycia, alergenach oraz o adresach dostaw.

Brother QL-800 oferuje wysoką prędkość druku, wynoszącą 93 etykiety na minutę lub
148 mm na sekundę. Może drukować na pojedynczych papierowych i plastikowych taśmach o długościach 30,48 m lub 15,24 m lub na gotowych przyciętych etykietach. Obsługuje media o szerokości od 12 do 62 mm. Urządzenie zostało wyposażone we wbudowaną gilotynę, która pozwala na szybkie przycinanie wydrukowanych oznaczeń.

Drukarka QL-800 jest kompatybilna z oprogramowaniem P-touch Editor, które umożliwia kompleksowe projektowanie etykiet za pomocą komputerów PC i Mac. Model posiada również wbudowane, łatwe w użyciu oprogramowanie P-touch Editor Lite, wspierające użytkownika w projektowaniu oraz edytowaniu etykiet i niewymagające instalacji oprogramowania ani sterowników. Brother udostępnił także zestaw narzędzi programistycznych na platformę Windows, który umożliwia tworzenie własnych, obsługiwanych przez QL-800, aplikacji do druku etykiet.

Drukarka etykiet QL-800 jest zasilana za pomocą zasilacza wewnętrznego. Sprzedawana jest w komplecie z przewodem zasilającym, kablem USB, zestawem 100 przyciętych etykiet adresowych oraz taśmą do druku dwukolorowego o wymiarach 62 mm na 5 metrów. Urządzenie jest objęte 3-letnią gwarancją po rejestracji na www.brother.pl.