Profesjonalna i szybka drukarka etykiet od Brother

Komunikat prasowy   •   Lis 24, 2016 14:28 CET

P-touch D800W to drukarka etykiet klasy profesjonalnej, będąca najbardziej zaawansowanym produktem w tej linii urządzeń firmy Brother. Model, zaopatrzony

w zintegrowaną z urządzeniem rączkę i schowek na dodatkową taśmę, może być wykorzystywany podczas pracy w terenie. Drukarka jest kompatybilna z komputerami działającymi pod kontrolą systemów Windows i Mac oraz z urządzeniami mobilnymi.

Produkt wyposażono w pełnowymiarową, profesjonalną, rozkładaną klawiaturę typu PC oraz w duży, podświetlany wyświetlacz graficzny LCD z opcją podglądu wydruku i jego formatowania oraz wyświetlania komunikatów o wykonywanych operacjach. Model charakteryzuje się wysoką prędkością druku, wynoszącą do 60 mm na sekundę
w rozdzielczości 360 dpi. Drukuje na etykietach od 3,5 mm do 36 mm szerokości,
a maksymalna wysokość zadruku wynosi 32 mm. Pracę z urządzeniem ułatwia wbudowana gilotyna, która pozwala na szybkie przycięcie wyprodukowanych oznaczeń. Drukarka umożliwia również specjalne odcinanie do oznakowania kabli.

Brother P-touch D800W pozwala na szybkie i intuicyjne drukowanie – model oferuje 14 czcionek, 99 ramek, 465 symboli oraz edytowalne projekty etykiet, umożliwia także drukowanie kodów kreskowych (w tym przemysłowych kodów kreskowych 1D i 2 D), obrazów i danych z arkuszy kalkulacyjnych. Użytkownicy mogą zaprojektować etykietę na komputerze a następnie wydrukować ją za pomocą połączenia USB lub WiFi.
PT-D800W może być także używana z Mobile Cable Label – bezpłatną aplikacją opracowaną specjalnie do tworzenia etykiet telekomunikacyjnych, sieci transmisyjnych
i instalacji elektrycznych. Etykiety, wykonane z elastycznego tworzywa, łatwo i dokładnie składają się wokół sieci i kabli elektrycznych.

Drukarka P-touch D800W obsługuje laminowane taśmy Brother TZe i jest dostępna
w komplecie z laminowaną taśmą (czarny nadruk na białym tle) o szerokości 36 mm
i długości 8 m. Taśmy TZe składają się z sześciu warstw, tworzących cienką i wytrzymałą etykietę. Znaki nanoszone są na nie metodą termotransferu i umieszczane pomiędzy dwoma ochronnymi warstwami PET (folia poliestrowa). Takie rozwiązanie zabezpiecza je przed cieczami, tarciem, temperaturą, chemikaliami oraz światłem słonecznym. Przeprowadzone testy taśm dają gwarancję wysokiej jakości oraz dużej wytrzymałości. Nośniki są również wygodne w użyciu – charakteryzują się łatwą
w odklejeniu warstwą zabezpieczającą oraz dobrą przyczepnością.

Model może być zasilany na dwa sposoby – przy użyciu dołączonego do zestawu zasilacza i opcjonalnie akumulatora.

Drukarka Brother P-touch D800W jest objęta 3-letnią gwarancją. Więcej szczegółów
na www.brother.pl