Urządzenia biznesowe Brother z wyróżnieniami, certyfikatami i rekomendacjami Buyers Lab

Komunikat prasowy   •   Lis 24, 2016 14:37 CET

Wyróżnienia Outstanding Achievement (Wyjątkowe Osiągnięcie) stanowią część nagród BLI Summer 2016 Pick. Otrzymują je produkty, które spełniają surowe kryteria BLI w zakresie innowacji, użyteczności, wydajności energetycznej oraz stosunku cena/jakość. Wyróżnienia, przyznawane na podstawie niezależnych testów, stanowią jedne z najtrudniejszych do zdobycia nagród w branży. Oceniane urządzenia poddawane są przez kilka miesięcy rygorystycznym testom w placówkach testowych BLI.

Nagrodzone w tegorocznej edycji produkty Brother przeznaczone są do zastosowań biznesowych i obejmują modele skierowane zarówno do małych i średnich firm, jak i do dużych korporacji i instytucji. Uzasadniając przyznane wyróżnienia laboratorium BLI zwróciło uwagę na wyróżniającą się niezawodność, wysoką wydajność, przystępne ceny oraz intuicyjne wzornictwo urządzeń.

Nagrodzone modele/serie Nagrody
Seria HL-L5000 (modele HL-L5200DW, HL-L5100DN i HL-L5000D) „Wyróżniające się drukarki dla małych grup roboczych”
Seria MFC-L5000 (modele MFC-L5750DW, MFC-L5700DN i DCP-L5500DN) „Wyróżniające się urządzenia wielofunkcyjne dla małych grup roboczych”
Model MFC-L6900DW „Wyróżniające się urządzenie wielofunkcyjne dla grup roboczych średniej wielkości”
Model HL-L6400DW „Wyróżniająca się drukarka dla grup roboczych średniej wielkości”
Model ADS-3600W „Wyróżniający się sieciowy skaner formatu A4”
Przenośne skanery dokumentów (modele DS-820W i DS-920DW) „Wyróżniające się osiągnięcie w zakresie innowacji”

Dodatkowo, BLI postanowiło przyznać wyróżnienia Highly Recommended (Wysoka Rekomendacja) oraz certyfikaty Reliability (Niezawodność) drukarkom i urządzeniom wielofunkcyjnym Brother z serii 5000 i 6000 oraz trzem skanerom sieciowym z serii ADS: modelom ADS-2400N, ADS-2800W i ADS-3600W. Skaner ADS-3000N otrzymał status „Rekomendacja”.