Wyprawka do szkoły: jak zapanować nad chaosem?

Komunikat prasowy   •   Lis 24, 2016 14:40 CET

Drukarka etykiet to praktyczne narzędzie do łatwego oznaczania szkolnych przedmiotów. Specjalne taśmy do drukarek Brother z serii P-touch umożliwiają naprasowanie etykiet z imieniem, nazwiskiem i numerem klasy na koszulkę lub szkolny worek. Domowe drukarki etykiet pozwalają oznaczać zeszyty i książki, jak również pojemniki z jedzeniem czy bidony na napoje imieniem, nazwiskiem i numerem klasy. Dzięki takiemu rozwiązaniu dzieci nie muszą otwierać pudełek, aby znaleźć swoje przekąski. Na etykietach można umieścić nie tylko zwykły tekst, ale również znaki, ikony i symbole czy też dodatki w postaci podkreśleń, ramek i marginesów. Dodatkowo w urządzenie wgrać można ulubione postaci z bajek dziecka w formie grafiki JPG. Niepowtarzalna etykieta z bohaterem ucieszy dziecko swoją formą, a te które nie umieją jeszcze czytać bez problemu znajdą swoje rzeczy.

Oznaczanie przedmiotów jest przydatne nie tylko dla dzieci, które mają tendencję do gubienia rzeczy, ale także dla nauczycieli. Wykorzystać je można przy oznaczaniu segregatorów, folderów, pudełek czy teczek z pracami. Etykiety mogą być umieszczone na szkolnych półkach czy szafkach dzieci. Zgubiony przedmiot można wtedy łatwiej odłożyć we właściwe miejsce. Można oznaczyć również szczotkę do zębów i kubek, gdyż taśmy są bardzo wytrzymałe i nie odkleją się przy kontakcie z wodą. Brother posiada w swojej ofercie szereg kompaktowych drukarek etykiet przeznaczonych do zastosowań domowych: obejmuje ona zarówno modele mobilne, jak i stacjonarne. Producent oferuje także wytrzymałe, samolaminujące taśmy TZe. Składają się z sześciu warstw, tworzących cienką i wytrzymałą etykietę. Znaki nanoszone są na nie metodą termotransferu i umieszczane pomiędzy dwoma ochronnymi warstwami PET (folia poliestrowa).