Truecaller

TrueCaller vann 2011 års Guldmobil för Årets mobila nyttotjänst

Press Release   •   Nov 11, 2011 15:05 GMT

Sent under torsdagskvällen utsågs den populära nummersökappen TrueCaller till Årets Mobila Nyttotjänst vid den stora Mobilgalan i Kista Science Tower i Stockholm med motiveringen, ”Kunskap är makt. Med smart telefonbok och försäljarfilter i mobilen hjälper pristagaren dig att själv välja när du ska svara i telefonen”.

Sent under torsdagskvällen utsågs den populära nummersökppen TrueCaller till Årets Mobila Nyttotjänster vid den stora Mobilgalan i Kista Science Tower i Stockholm.

I samband med vinsten av Guldmobilen meddelade även det nystartade företaget att de samma dag uppnått 2 miljoner användare världen över och att deras svenska användare idag utför närmare 1,8 miljoner nummersökningar per vecka.

”Vi känner oss otroligt ärade och tacksamma för detta pris och det stöd vi fått under året och vi lovar att fortsätta innovera och förbättra vår tjänst under 2012”, berättar medgrundaren och VDn Nami Zarringhalam.

Företaget grundades hösten 2009 av entreprenörerna Alan Mamedi och Nami Zarringhalam och har under resans gång uppmärksammats i stora internationella medier och toppar listan på Nokia Store, iPhone App Store samt Android Market i hela Skandinavien.

”Jag kan inte beskriva i ord hur glada vi är över att vinna detta pris. Som ett startup är vinsten en bekräftelse på att det vi gör verkligen är rätt och uppskattas av våra användare”, avslutar medgrundaren Alan Mamedi.

Kim Fai Kok, Nami Zarringhalam, Alan Mamedi (fv)

HÄMTA PDF VERSION

Om TrueCaller

TrueCaller är en global nummersöktjänst som kopplar katalogtjänster och telefonböcker med hjälp av crowdsourcing världen över direkt in i mobilapplikation.  Med detta har TrueCaller möjlighet att utöver agera som en nummersökapplikation också i realtid visa vem den okände som ringer är, blockera oönskade samtal samt sammankoppla telefonboken till sociala tjänster som Facebook och LinkedIn.

TrueCaller har uppmärksammats i stora internationella medier och toppar listan på Nokia OVI Store, nummer ett på iPhone App Store samt topplistan på Android Market i hela Skandinavien. Idag har tjänsten 2 miljoner användare som utför över 70 miljoner sökningar per månad. Applikationen finns tillgänglig för mobiltelefoner baserade på Symbian, Android, iPhone samt Windows Phone plattformerna och fungerar världen över.