furnipart

Dansk virksomhed opnår certificering af bæredygtige greb produceret i Kina

Pressemeddelelse   •   Nov 16, 2018 14:37 CET

Designvirksomheden furnipart har opnået en internationalt anerkendt Cradle to CradleTM certificering af deres produktion af aluminiumsgreb til køkken- og badeværelsesindustrien. Det bemærkelsesværdige ved denne certificering er, at deres produktion ligger i Kina – et land der sjældent forbindes med bæredygtighed og cirkulær økonomi.

furnipart har gennem et år arbejdet målrettet for at opnå denne certificering, og at det er lykkedes med en produktion i Kina gør administrerende direktør Rasmus Byriel ekstra glad:

”Vi har valgt at omlægge til cirkulær økonomi for at kunne se os selv i øjnene, når talen falder på produktionsmetoder. At vi opnår en certificering på vores produktion i Kina gør os særligt stolte og er med til at rokke ved den gængse opfattelse af Kina som produktionsland.”

Arbejdet med at opnå certificeringen er foregået sammen med Vugge til Vugge, som er den danske akkrediterede assessor for Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Virksomhedens produktion er målt og bedømt ud fra kriterier indenfor de fem kategorier: Materialesundhed, materialegenanvendelse, vedvarende energi, forvaltning af vandresurser og socialt ansvar.

” Vi omstiller til cirkulær økonomi for at skabe en sundere produktion til gavn for os selv og fremtidige generationer – så simpelt kan det siges. Tanken om at låne jordens resurser fremfor at forbruge dem appellerer til den måde, vi gerne vil drive virksomhed på, og vores certificering er første skridt til at opnå en sundere produktion”, siger adm. dir. Rasmus Byriel.

Han tilføjer, at det også er kundernes dagsorden.

”Vi har vurderet, at Cradle to Cradle certificering er den bedste måde at imødekomme den stigende internationale efterspørgsel på dokumenteret bæredygtighed. Det skaber troværdighed om vores brand, og det er godt for vores forretning,” siger han.

Den cirkulære økonomi i Danmark

Regeringens strategi for omlægning til cirkulær økonomi blev offentliggjort i september i år. Cradle to Cradle og cirkulær økonomi er to sider af samme sag, så furnipart kan med den nye Cradle to Cradle certificering dokumentere, at virksomheden lige som regeringen har en strategi for cirkulær økonomi.

Udgangspunktet for omlægning til cirkulær økonomi er at skabe et sundere miljø, men det vil også betyde en sund forretning. Regeringen skønner en stigning i nettoeksporten på 3-6 % i 2035 ved omstilling til cirkulær økonomi.

Certificeringsordningen Cradle to Cradle honorerer intentioner, men kræver desuden en plan for den fortsatte forbedring af produktet, hvor fremskridt dokumenteres ved gencertificering hvert andet år. Internationalt giver Cradle to Cradle certificerede produktet point i bæredygtige byggecertificeringsordninger som BREEAM og LEED. For en virksomhed som furnipart er dette også af betydning, da virksomheden bl.a. leverer til byggebranchen i både Danmark og udlandet.

Om Cradle to Cradle og Cradle to Cradle CertifiedTM

Cradle to Cradle (på dansk “vugge til vugge”) er et designkoncept, hvor produkter indgår i sunde biologiske eller tekniske kredsløb og skaber værdi for både mennesker, miljø og økonomi.

Med udgangspunkt i Cradle to Cradle konceptet er der udviklet en produktstandard, Cradle to Cradle Certified™ Product Standard. Standarden administreres af den uafhængige non-profit organisation, Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Produkter kan certificeres i samarbejde med vurderingsorganer som Vugge til Vugge ApS, der er akkrediteret (godkendt) af instituttet.

Et Cradle to Cradle certifikat er et bevis på, at et produkt er designet og produceret efter konceptets principper.


Kontaktinformation:

CEO Rasmus Byriel – 0045 87 64 35 21 – rb@furnipart.com

furnipart er en dansk designvirksomhed med speciale i greb til køkkener og badeværelser. Gennem de sidste 41 år har furnipart opbygget deres brand, hvilket gør, at de i dag er en af de ledende virksomheder på markedet.

furniparts succes skyldes gennemarbejdede detaljer og et tæt samarbejde med førende internationale designere.

Gennem et netværk af forhandlere i mere end 50 lande leverer furnipart til køkken- og badeværelsesindustrien over hele verden.

Instagram

Facebook

LinkedIn