Diabetes Tools Sweden AB

Diabetes Tools förvärvar DiabetesGuru appen för barn

Press Release   •   Aug 26, 2015 09:29 GMT

Stockholm den 26 augusti 2015 – Diabetes Tools Sweden AB, utvecklare av TriabetesClinic distansvårdssystem optimerat för barn och ungdomar med insulinberoende diabetes, enades idag om att förvärva DiabetesGuru smartphone app för barn från Shore Innovation AB. Diabetes Tools övertar rättigheterna till DiabetesGuru appen samtidigt som utvecklaren bakom DiabetesGuru, Henrik Sjöstrand, kommer att fortsätta att stödja projektet som rådgivare.

"Avtalet om DiabetesGuru tillför en ny dimension till vår portfölj av digitala hälsoprodukter", säger Diabetes Tools VD Anders Weilandt. "TriabetesGo, vår app för att hålla insulinberoende barn i kontakt med sina familjer och läkare, är enbart tillgänglig från behandlingskliniker som använder TriabetesClinic tjänsten. DiabetesGuru är en fristående app och kan därför användas av barn och familjer när behandlingskliniken inte erbjuder TriabetesClinic."

"Jag skapade DiabetesGuru för att hjälpa min son med sin diabetes", säger DiabetesGuru utvecklare och Shore Innovations VD Henrik Sjöstrand. "Appen hjälper hundratals insulinberoende barn runt om i Sverige. Eftersom jag gör detta på min fritid, är det nu rätt tid att flytta appen till en mer professionell organisation. Det gläder mig att Diabetes Tools har gått med på att ta över appen. Det möjliggör att många fler familjer kan dra nytta av det hårda arbete jag har lagt ned."

Enligt dagens affär kommer Diabetes Tools att ta över rättigheterna till DiabetesGuru appen inklusive marknadstillgångar och varumärke. Programvaran kommer formellt att överföras under de närmaste månaderna när DiabetesGuru appen har integrerats i Diabetes Tools produktportfölj och kvalitetsledningssystem. DiabetesTools planerar att fortsättningsvis erbjuda DiabetesGuru som en avgiftsfri, fristående app tillgänglig att ladda ner från app-butiker, precis som idag.

Om Diabetes Tools

Diabetes Tools är ett svenskt medicintekniskt företag som förenklar vardagen för alla inblandade i diabetesvården. Programvarutjänsten TriabetesClinic kombinerar säkert appar (för smartphones och surfplattor), online-konton och webbgränssnitt för att förändra och förbättra diabetesvården.

Diabetes Tools utsågs till ”Årets MedTechföretag 2014" av Swedish Medtech Association. Diabetes Tools är certifierade mot ISO 13485, en standard för utveckling av medicintekniska produkter och tillhörande tjänster. Triabetes är en CE-märkt medicinsk programvara som är registrerad för försäljning inom EU. Diabetes Tools är privatägt och baserat i Stockholm. Mer information finns på http://www.diabetestools.se.